Sehráli jsme dobrý zápas, ví Řepík. Birnera nadchla atmosféra v Třinci

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Za nepříznivého stavu 1:2 zazdili obrovskou příležitost k vyrovnání, přesto ještě ve stejném střídání podruhé v zápase potěšili vyprodanou třineckou arénu. Sehraní Michalové Birner s Řepíkem se v dresu národního týmu ukázali v dobrém světle a výrazně přispěli k dalšímu cennému vítězství nad Ruskem. "Naše formace si vytvořila dost šancí, mohli jsme dát víc gólů," myslí si Řepík, který se v reprezentaci trefil poprvé v kariéře.

Vyrovnávací akce českého národního týmu se zrodila dvanáct minut před třetí sirénou. "Bylo vidět, že jsme na sebe s Michalem Birnerem zvyklí. Snažíme se držet třetího hráče nahoře, aby nám při ztrátě puku neujeli. Já se tam snažil být a Michal tu mezeru viděl. Jen jsem vystřelil a padlo to tam," popisuje střelec Michal Řepík, který si schoval puk na památku. "Volal jsem na čárového rozhodčího, ať mi ho přiveze," líčí.

Ve třetí formaci skvěle zapadl také Robert Kousal. "Myslím, že jsme sehráli dobrý zápas, měli dost šancí a možná mohli dát i víc gólů. Ale zaplaťpánbůh za to, že jsme dali aspoň ten jeden," culí se sedmadvacetiletý útočník, který ve třetí části schytal nepříjemnou ránu pukem. "Snažil jsem se tam stínit, dostal jsem to přesně mezi chrániče. Chvíli jsem se nemohl nadechnout, ale nechtěl jsem přerušit přesilovku."

Jinak ale musel být spokojený jak se svým výkonem, tak i hrou celého národního týmu, který v nadprůměrně kvalitní podívané zdolal Rusko 3:2 po nájezdech. "Rusové zde mají mladý tým, ale hodně bruslivý. Bylo to hodně o kontaktu. Myslím, že se lidem musel zápas hodně líbit, viděli dobrý hokej," pokyvuje Michal Řepík. Jeho parťák Michal Birner pak vyzdvihl diváckou kulisu v po střechu narvané třinecké aréně.

"Atmosféra byla úplně skvělá. Klobouk dolů před lidmi, patří jim velký dík. Hlavně kvůli nim jsme chtěli zvítězit," přiznává Birner, který krátce před vyrovnáním na 2:2 zazdil velkou šanci. "Dostal jsem to trošku pod sebe, ale i tak bych měl z takových šancí dávat branky," domnívá se liberecký útočník, který si tak v reprezentaci spravil náladu. "Poslední zápasy jsem neměl moc pohodu. Byly tam nějaké problémy," hlásí.

"Jsem moc rád, že se naší lajně zápas povedl a mohli jsme přispět gólem k vítězství," raduje se Michal Birner, který triumf po nájezdech bere všemi deseti. "Vytvářeli jsme si docela hodně šancí, ale zachytal jim výborně gólman. Byla jen otázka času, kdy dáme gól. Oni pak sice dali takový náhodný, ale naštěstí se nám podařilo vyrovnat. Rusové lítali, ale nakonec se ukázalo, že máme zkušenější mančaft," těší Birnera.

Už v sobotu je od 13:30 v Ostravě na programu odveta, v níž Češi zkusí přidat šesté vítězství za sebou nad sbornou. "Očekávám stejný zápas, ale uvidíme až na ledě. Myslím, že v napadání či útočení nemají Rusové moc co měnit. Byli hodně aktivní a nedávali našim bekům vůbec čas na rozehrávku. Věřím, že zopakujeme čtvrteční výkon, budeme se tlačit do branky a vytvářet si šance," uzavírá zkušený forvard.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz