Semifinále viděli sledge hokejisté jen z tribuny. Na Japonce si ale věří

Foto: David Soumar

2. května 2015, 7:04

David Soumar

(BUFFALO, od našeho zpravodaje) Důležitý zápas s Německem, ve kterém se rozhodovalo o tom, kdo pro příští MS setrvá v elitní skupině, Češi nezvládli. O několik hodin se u ledové plochy arény v Buffalu objevili znovu. Tentokrát však pouze jako diváci. Semifinálová bitva mezi Kanadou a Ruskem posloužila jako odreagování před posledním zápasem na šampionátu.

Pocity z neúspěšného zápasu s Němci však hráči nedokázali pustit z hlavy. A ještě nějakou dobu nedokážou. „Můžeme si za to ale sami, z těch chyb se musíme poučit, aby se to už znovu neopakovalo. Budeme se chtít vrátit do áčka,“ říká úvodem Zdeněk Šafránek. Cíl pro příští sezonu je tedy jasný. Čechy však stále čeká na MS v Buffalu ještě jedna bitva. S Japonskem se v sobotu večer porvou o umístění na sedmé pozici.

Program předcházejícího dne bez zápasu byl tedy přípravě na poslední utkání do jisté míry uzpůsoben. „Dopoledne část týmu, která chtěla, jela opět na nějaké nákupy. Pár nás vyrazilo, bylo to pro nás takové odreagování,“ vypraví kapitán týmu. Po obědě už byly pro český výběr připraveny o něco hokejovější aktivity. Na led ale nevyrazili… „Hodně jsme fandili. Já jsem koukal až do poslední chvíle,“ říká Šafránek o první české bitvě na právě započatém MS. Růžičkův tým tak na dálku podpořili.

„Na vyřazení musíme zapomenout a bojovat o výhru!“

Zápas se Švédskem sledovali jen na hotelu, na další mač už ale vyrazili přímo mezi diváky. Sledge hokejové mistrovství mělo na programu obě semifinálové bitvy. Pro české borce však nebylo příliš jednoduché takový zápas sledovat. „Většina toužila zahrát si semifinále, natrénováno jsme na to měli,“ říká český útočník. Pro hráče pak není snadné jen sedět na tribuně s vědomím, že hrát o finále mohli oni. „Chtěli jsme na to koukat z ledu, ne jen z tribuny. Byl to ale pěkný zápas, obě dvě strany bojovaly,“ nezapomněl pochválit výkon Ruska a Kanady.

V sobotu už se Češi ukážou i na ledě. Bitva s Japonskem bude pro Čechy posledním duelem šampionátu. „Zápas bude především o psychice. Přijeli jsme sem s cílem umístit se do šestého místa, ne spadnout do B skupiny. Uvidíme, jak se v k tomu postavíme. Věřím ve výhru,“ hlásí český borec.

I samotní sledge hokejisté však připouští, že ani případné vítězství by zklamání z vyřazení pochopitelně nepřebilo. „Asi se to nějak extra nezlepší. Možná někde uvnitř si řekneme, že je dobré, že nejsme osmí. Pro nás je ale jednoznačně nejhorší to spadnutí do B skupiny,“ uvědomuje si Šafránek, který ale neskrývá bojovnou náladu českého týmu: „Musíme na to zapomenout a bojovat o sedmé místo.“

S Japonskem se Břízovi svěřenci na letošním MS už jednou potkali. Soupeře v základní skupině přehráli, připsali si ale jen těsnou výhru 2:1. „Byl to bojovný zápas. Japonci jsou rychlí, ale je také nutné dodat, že jsme nepředvedli nějak extra kvalitní výkon. Pokusíme se to napravit, abychom se cítili alespoň o něco lépe,“ uzavírá Šafránek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz