Série je vyostřená, ale nesmíme mít krvavé oči, velí Michal Vondrka

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

29. března 2015, 21:45

Adam Bagar

Po úvodní semifinálové porážce se tentokrát na třineckém ledě představila úplně jiná Sparta. Mnohem důraznější a sebevědomější. Pražané dlouho drželi dvoubrankové vedení, pak však během 94 sekund nakoupili tři góly a navrch měli rázem Oceláři. Zápas plný zvratů nakonec získal vítěz základní části až v dramatickém prodloužení. V něm sparťanskou družinu srazil Vladimír Roth. "Beky mají opravdu dost aktivní," hlásí sparťanský útočník Michal Vondrka.

Hokejisté pražské Sparty tentokrát začali na slezském území výborně, v prvním dějství si vypracovali dvoubrankový náskok a zdálo se, že svou trpělivou hrou kráčejí za vítězstvím. "Půl zápasu jsme hráli výborně a soupeře k ničemu nepustili," potvrzuje útočník Vondrka. Oceláři ale stupňovali tlak a během pouhých 94 sekund se hned třikrát radovali. "Výpadky ve hře a chvilkové nekoncentrovanosti si nemůžeme dovolit," upozorňuje.

"Už několikrát jsem viděl, jak někdo otočil sérii ze stavu 0:2. Dá se to krásně zvládnout."

Zápas jako na houpačce pokračoval dále a sparťané na startu třetí periody zmrazili Třinec dvěma slepenými brankami. Těsnou výhru, která by znamenala srovnání stavu série, však udržet nedokázali. "Nechali jsme si dát gól dvě minuty před koncem, a zase to byl obránce. Mají je dost aktivní," pokyvuje uznale Michal Vondrka. "To bychom si už ale měli pohlídat až do konce a zavřít to. Stálo nás to celý zápas," mrzí zkušeného útočníka.

V prodloužení byla Sparta dosti pasivní, na což následně i doplatila a v čase 75:06 ji srazil obránce Vladimír Roth. Hostům se sice něco na ledě nezdálo, ale rozhodčí nenašli důvod pro neuznání branky. "Byla tam nějaká skrumáž, přesně jsem to neviděl. Kluci tam zvedali ruce, ale netuším, o co šlo, protože jsem zrovna střídal. Dali si tam několik nahrávek a pak trefili prázdnou branku," popisuje Vondrka rozhodující moment střetnutí.

To bylo znovu velice vypjaté a sparťané dohromady nasbírali deset faulů, což je v této fázi sezony až příliš. "Říkali jsme si, že se toho musíme vyvarovat. Každý hráč musí pochopit, že je pro tým důležitý. Nemůžeme takové věci dělat a mít krvavé oči," velí Michal Vondrka. "Série je ale vyostřená. Nechme se překvapit, jak budou vypadat další utkání," dodává po druhé porážce. Ačkoliv Oceláři vedou už 2:0, stále je všechno otevřené.

"Nikdo nemá v kabině skleslou hlavu. A řekli jsme si, že ani takové tendence nikdo nesmí mít. Nic není ztracené, už několikrát jsem viděl, jak někdo otočil sérii ze stavu 0:2. Dá se to zvládnout krásně. Pevně věřím, že se nám to podaří," říká odhodlaně Vondrka, jenž věří v rychlé srovnání stavu série. "Domácí prostředí bude naší výhodou, přijde nás podpořit dost lidí a věřím, že to srovnáme," velí na závěr dvaatřicetiletý útočník Sparty.

Sestřih utkání Třinec – Sparta Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz