Skokan po derby: Vyhráli jsme pro fanoušky! Končící Pilař byl naměkko

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

30. ledna 2015, 21:29

Martin Voltr

Východočeská bilance ze základní části? Stejně jako loni pro Hradec. Čtvrté derby se počtvrté odehrálo před vyprodanými tribunami, strhující podívanou po silném pardubickém startu nakonec ovládl v prodloužení Mountfield. Ale pro jeho fanoušky to nebylo jen veselé. Museli se totiž rozloučit s Karlem Pilařem, který se po měsíčním hostování vrací do Sparty. Bez něj bude rozlámaná hradecká obrana připomínat juniorku…

V devíti zápasech si Pilař připsal devět asistencí, i díky jeho přehledu vyhrál Hradec pětkrát v řadě a hodně se přiblížil přímému postupu do play off. A jeho přínos nebyl zdaleka jen v zápasech. „Snažil jsem se s kluky mluvit, radit jim. Myslím, že v sobě mají potenciál. Ukázali se jak v derby, tak na Spartě, kde hrála juniorská sestava a vyhrála 5:0. Zvládli to super,“ hlásí Pilař. Zkušení Frühauf s Mikušem už týmu do konce sezony nejspíš nepomůžou, na marodku k tomu přibyl Vydarený.

Zato Karel Pilař už bude další šichtu kroutit zase zpátky na Spartě. Tedy – pokud si vybojuje místo v sestavě. „Věřím, že budu hrát. Těším se, bude to asi taková poslední jízda, abych se na Spartě rozloučil. Udělám všechno pro to, aby vyhrávala, a snad půjdeme co nejdál,“ slibuje sedmatřicetiletý zadák.

„Fanouškům moc děkuju, klobouk dolů i před klukama. Dřeli jeden za druhého. Byla to paráda, hrát v takovém týmu.“

V pátek si užil atmosféru východočeského derby vůbec poprvé v životě. A užil doslova! „Zažil jsem hodně velkých zápasů, ale tohle bylo moc hezké. Kluci mě na derby připravovali. A dopadlo to pro nás, jak nejlíp mohlo!“ Hradec se v úvodu ubránil několika pardubickým přesilovkám a když po druhé třetině prohrával jen 0:1, vzchopil se. Hokejisté Mountfieldu byli najednou všude dřív, srovnali a prodloužení ukončil parádní sólojízdou kapitán Šimánek.

A fanoušci se po zápase nezapomněli s Pilařem rozloučit, jak se sluší a patří. „Bylo to nádherné a dojemné, byl jsem i trochu naměkko. Moc fanouškům děkuju, vážím si toho,“ smeká matador, který zanechal pod Bílou věží obrovskou stopu. „Klobouk dolů před klukama v Hradci. Dřeli jeden za druhého, byla to paráda, hrát v takovém týmu. Chtěl bych moc poděkovat i trenérům a vedení, že mi dali tu šanci,“ dodává Karel Pilař.

Skokan o Pilařovi: Pomohl nám a pomůže i Spartě

Hradec musel dlouho tlačit do kopce, čtyřicet minut byl horším týmem. Ale když po druhé přestávce vyjel z kabiny jiný tým, byl to Dávid Skokan, kdo opařil pardubickou Tipsport arenu vyrovnáním. V pátek po ledě ohromně lítal, a to vlivem povinnosti nasazování mladých hráčů původně vůbec neměl hrát. „Že budu hrát jsem se dozvěděl ráno po rozbruslení. Co mám k tomu říct… Podle mě do sestavy patřím. Na Spartě jsem taky hýřil a nepomohlo mi to. Necháme se překvapit, jak to bude dál,“ říká Skokan, který věnoval vítězství hradeckým příznivcům.

„Je to výborný pocit, hlavně kvůli fanouškům! Jsou skvělí, chodí nejen na derby a patří jim díky. Hrajeme pro ně,“ vzkazuje slovenský útočník. Mountfield se z kabiny ještě vracel na led k prodloužené děkovačce. „Kdybychom tam nešli, nebylo by to od nás pěkné. Hrajeme pro ně a oni jsou tu pro nás, funguje to navzájem. Když oni cítí, že máme přijít, tak jim musíme poděkovat,“ nadšeně vypráví Skokan.

Pravda je, že kdyby Hradec neměl Ondřeje Kacetla, mohl si po první třetině balit kufry. Zatím všechny krajské souboje za necelé dvě sezony odchytal jeho kolega Kantor, ale znojemský odchovanec se své šance chopil famózně. Ze 39 puků pustil jediný! „Říkal jsem mu, že to jsou velké zápasy, ve kterých se musí ukázat. Proti soupeřům ze spodku je to v uvozovkách povinná jízda. Ale tady hráč roste, určitě mu to přidá na psychice,“ hlásí Skokan směrem ke Kacetlovi.

Že bez další velké postavy – Karla Pilaře – se už bude muset hradecký tým obejít, to byla pro Skokana čerstvě po zápase novinka. „Ani jsem to nevěděl. Ale na našich výhrách měl velkou zásluhu. Začínalo to už na tréninku, dělal všechno naplno a pracoval na sobě ještě po trénincích. Kluci z obrany od něj hodně věcí odkoukali. Pomohl nám a pomůže i Spartě,“ dodává slovenský forvard.

Sestřih utkání Pardubice – Hradec Králové

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz