Slavia potvrdila zkušené posily. Sešívaný dres obléknou Dušek a Dragoun

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

17. června 2016, 11:45

Marek Hedbávný

„Tým budeme ještě posilovat,“ slíbil sportovní manažer Luděk Bukač. Dnes se fanoušci přesvědčili, že nejde o plané řeči. Šuškalo se o tom dlouho, teď je to oficiální – Slavii posílí Michal Dragoun a Antonín Dušek.

Michal Dragoun má za sebou ve 33 letech velké úspěchy. Paradoxně, vzhledem k jeho novému působišti, jich dosáhl ve Spartě, s níž dvakrát vyhrál extraligu a loni bral stříbro. Prvoligový fanoušek si může Dragouna pamatovat z angažmá v Ústí nad Labem, Písku, Kladně a naposledy Prostějově. Za Jestřáby loni sehrál 35 zápasů s bilancí 12+23.

Fanoušci sešívaných mají dodnes před očima, jak jim v lednu nasázel během 160 sekund hattrick, a stal se tak strůjcem slávistické porážky. Po roce své působení na Hané ukončil. Chtěl hrát poblíž domova, proto se dohodl s Pražany.

I Antonín Dušek odehrál v nejvyšší soutěži přes 400 utkání. Jméno třicetiletého útočníka je spjato s Libercem, respektive jeho farmou v Benátkách nad Jizerou. Poslední dvě sezony strávil v Chomutově, se kterým loni postoupil do extraligy. V ní už ale byla jeho role skromnější. Ve 46 zápasech základní části bodoval pětkrát (1+4).

„Nechceme mít v týmu tolik cizinců jako loni, proto jsme přivedli dva kvalitní hráče z extraligy. Umožnila nám to změna přestupního řádu."

„Nechceme mít v týmu tolik cizinců jako loni, proto jsme přivedli dva kvalitní hráče z extraligy. Umožnila nám to změna přestupního řádu, loni bychom museli hráče kupovat za vysoké tabulkové odstupné. Oba hráči si dlouhodobě udržují kvalitní výkonnost a jsou v ideálním hokejovém věku. Věříme, že nám svými zkušenostmi pomohou,“ uvedl pro hc-slavia.cz sportovní manažer Luděk Bukač.

Dragoun s Duškem doplní dosud zveřejněné posily: Marka Drtinu, Mihu Štebiha, Jana Pohla, Jiřího Ryse, Jaromíra Kverku a Romana Chloubu. O smlouvu ve Slavii zabojují Václav Jankovský s Martinem Kadlecem. 

Naopak už dříve vyšlo najevo, že ve Slavii nepokračují Tomáš Král (Chomutov), Pavel Kašpařík, Zdeněk Bahenský, Pavel Kolařík, Tomáš Micka (konec kariéry) a Miloslav Čermák (Č. Budějovice). Otazník visí nad Nathanem Robinsonem, Žigou Pavlinem, Jánosem Vasem (ti se rozhodují) a Milanem Hruškou s Angelem Krstevem (jdou na operaci a uvidí se až po ní). Na soupisce zatím nejsou ani David Hruška, Petr Přindiš nebo Tomáš Andrlík.

Antonín Dušek.

Antonín Dušek. | Foto: piratichomutov.cz

Soupiska HC Slavia Praha

Brankáři: Alexandr Hylák, Dominik Frodl

Obránci: Marek Drtina, Peter Hraško, Ronald Knot, Jan Pohl, Miha Štebih, Antonín Růžička, Karel Drahorád, Dominik Valík

Útočníci: Jaroslav Markovič, Milan Mikulík, Michal Dragoun, Antonín Dušek, Roman Chlouba, Tomáš Jiránek, Jaromír Kverka, Henri Tuominen, Martin Ondráček, Jiří Rys, David Šafránek, Tomáš Andres, Denis Heldák, Petr Tejral, Václav Jankovský, Martin Kadlec 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz