Odejde Novotný do Novokuzněcku? Má platnou smlouvu, reaguje Sparta

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

23. května 2015, 10:04

Martin Voltr

Pohyby brankářů spojených s pražskou Spartou jsou v posledních dnech hodně aktuálním tématem. Poté, co se do Holešovic coby staronová jednička vrátil Tomáš Pöpperle a naopak skončil Jaroslav Janus, je blízko angažmá v KHL Filip Novotný. Podle webových stránek Metallurgu Novokuzněck už s klubem podepsal roční smlouvu, ovšem Sparta informace o hotové dohodě popírá.

„Novokuzněck zájem o Filipa Novotého má, to je pravda. Ale je to podobný případ jako u Marka Ďalogy ve spojitosti s Kazaní. Oba mají momentálně ve Spartě platnou smlouvu,“ uvedl tiskový mluvčí klubu Tomáš Zetek. Odchod čtyřiadvacetiletého gólmana je tak zatím otevřenou záležitostí. „Jakmile by byl některý z transferů potvrzen a stal se oficiálním, okamžitě se tato informace objeví na webu Sparty,“ doplnil Zetek.

Jihlavský odchovanec se v loňské sezoně chytl šance poté, co Spartu ze zdravotních důvodů opustil Rastislav Staňa. Novotný se navzdory počátečním pochybnostem stal oprávněnou jedničkou týmu pro vyřazovací boje, které Spartě skončily v semifinále. V základní části odchytal 36 utkání s úspěšností 91,19 % a průměrem 2,24 inkasovaných branek, v 10 zápasech play off zapsal úspěšnost 91,40 % a brankový průměr 2,49.

Návrat Tomáše Pöpperleho byl však pro mladého gólmana jasným signálem, že důvěru pro post jedničky si od Josefa Jandače nevysloužil. Pokud by se Filip Novotný s Novokuzněckem nakonec skutečně dohodl, zahraničí by okusil vůbec poprvé v kariéře. Metallurg za sedm let historie Kontinentální hokejové ligy nepostoupil do play off, loni zůstal za postupovou příčkou vzdálen 28 bodů a po Chabarovsku šlo o druhý nejhorší tým soutěže.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz