Talent měsíce ledna: Zvítězí Machovský, Štencel, nebo Hyka?

Foto: Jan Čech, Petr Kotala, Jan Pavlíček

Hvězdou prvního měsíce roku 2016 se stal zlínský brankář Libor Kašík. Kdo byl ale v lednu nejlepším talentem, to ještě nevíme. V lednové nominace najdete stejně jako v té prosincové brankáře Matěje Machovského z Plzně a útočníka Tomáše Hyku z Mladé Boleslavi. Jejich výkony nás zkrátka donutily tyto dva mladíky do výběru opět zařadit. Mezi ně se prodral vítkovický zadák Jan Štencel. Kdo z této trojice vás zaujal nejvíce? Rozhodněte prostřednictvím hlasování na Facebooku.

Uzávěrka aktuální ankety je v neděli 14. února. Hlasování probíhá na Facebooku.

Matěj Machovský

Dvaadvacetiletý rodák z Opavy představuje pro plzeňskou Škodovku opravdovou jistotu. V lednu zasáhla brankářská jednička indiánů do všech deseti zápasů, i když v jednom z nich jen krátce zaskočila kolegu Polívku, aby zneškodnila nájezd Chomutova. Svou procentuální úspěšnost vyšponoval Machovský k téměř 93 %, dokázal udržet jedno čisté konto, a dlouho držel na uzdě také liberecké Bílé Tygry, kteří ho zasypali 44 střelami. Místo Saláka dokonce obsadil místo v nominaci na dvojzápas s Ruskem. Dočká se premiéry v národním týmu?

Jan Štencel

Ve svých dvaceti letech hraje Jan Štencel již svou čtvrtou sezonu v nejvyšší soutěži. Loňský účastník mistrovství světa juniorů sbírá cenné zkušenosti, které z něho pomalu ale jistě dělají jeden ze základních kamenů vítkovické obrany. Během prvního měsíce roku 2016 se Janu Štencelovi podařilo zaznamenat jednu branku a šest asistencí. Momentálně má další opavský odchovanec na svém kontě 14 kanadských bodů, což z něj činí druhého nejproduktivnějšího zadáka ostravského mužstva.

Tomáš Hyka

Stejně jako Matěj Machovský, tak i Tomáš Hyka se v nominaci na talent měsíce objevuje podruhé za sebou. A měli jsme pádný důvod, proč mladoboleslavského útočníka opět nominovat. Hyka totiž během ledna posbíral celkem sedm kanadských bodů, za tři branky a čtyři gólové nahrávky. Pro Hyku to byl jednoznačně nejlepší měsíc v tomto ligovém ročníku, zaznamenal v něm totiž třetinu svého aktuálního bodového počinu. Dočká se hokejista se zkušenostmi ze zámoří ocenění talent měsíce?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz