Tělo Kosticynovi? Asi jsem to odkoukal od Gudase, směje se Šimek

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

6. května 2017, 20:23

Václav Jáchim

(PAŘÍŽ, od našeho zpravodaje) Premiérový gól na mistrovství světa si Radim Šimek (na snímku vpravo) připsal loni v Moskvě, na pařížském ledě už se také jednou radoval. Odchovanec hokeje v Benátkách nad Jizerou a dosud ministr liberecké obrany pálil do běloruské sítě, čímž zvyšoval na průběžných 4:1. V duelu se ale předvedl i parádním hitem na Andreje Kosticyna. "Nevzpomínám si, že by se mi něco podobného někdy povedlo," usmívá se spokojeně.

Šimek se před novou sezonou vydá bojovat o NHL, pravděpodobně v organizaci San Jose. Transfer dosud nebyl potvrzen, výtečný bruslař a bojovník teď ukázal, že má předpoklady i s ohledem na tvrdou hru. Kosticyna si hezky našel, bývalý útočník Montrealu či Nashvillu se nestačil divit, co s ním Šimek provedl.

Pastrňák a Voráček v superútoku? Kluci si mohou vyhovět, říká Jandač »

"Vyplynulo to ze situace. Byl otočený, já přijížděl z druhé strany a sám jsem byl překvapený, co jsem mu dal za tělo. Protože takhle moc nehraju. Asi jsem to odkoukal o Gudyho, se kterým nastupuju," hlásí směrem k Radko Gudasovi, pro něhož jsou podobné kousky v NHL běžné.

Ukázat fyzickou zdatnost nikdy není na škodu, běloruský výběr v utkání poctivě dohrával souboje. Některé akce byly docela na hraně. Šimek však odmítá, že by šlo o přehnaně tvrdý zápas. "To si nemyslím. Náročný ale určitě ano, takže jsem hrozně spokojený, že jsme získali tři body," pochvaluje si.

S parťákem z obrany odmakal Šimek dobrý zápas. Trenér Jandač viděl na defenzivní činnosti týmu určité rezervy, je pravda, že za stavu 2:1 soupeř dostával prostor k ofenzivním výpadům. Pak ovšem hokejisté přitáhli uzdu, jakmile navýšili skóre na rozdíl dvou branek, už byl jejich hokej poctivý. Šimek zapsal gól, za zmíněný hit dostal pochvalu od parťáka z nejpovolanějších. "Jo, Gudy po mně plácal. I on měl během zápasu střetnutí s jedním Bělorusem, který byl o hlavu větší. A stejně s ním zametl. Klobouk dolů před ním," vrací poklonu.

Češi odpojili houževnaté Bělorusy a na MS slaví první výhru »

V prvním utkání šampionátu vsadili Bělorusové na důslednou defenzivu, tentokrát to nebylo jiné. Soupeř vyznával důraz s maximální energií. Střel měl málo, hitů však bezpočet. "Nevím, s jakou taktikou do zápasu Bělorusové šli, ale prvních pět minut dobře bruslili. My jsme se však na jejich tempo rychle adaptovali, pomohly nám dva góly z první třetiny. Až na deset minut v té druhé jsme zápas ovládali," kvituje.

Češi si na šampionátu spravili chuť. Po prohře s Kanadou vyválčili potřebné tři body. Ale hlavně, s chutí si zastříleli. Před dalšími bitvami bezpochyby dobrý příslib. "Samozřejmě to je úleva. Ale zase bych moc nezveličoval, že jsme Bělorusům dali šest gólů. Je to pozitivní, v pondělí proti Finsku však musíme být pokorní. Protože to bude úplně jiný zápas," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz