Trest za filmování? Nic jsem nepřihrál, hlásí otloukánek Procházka

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

6. března 2017, 21:03

Adam Bagar

Vstup do předkola Generali play off se plzeňským hokejistům nepovedl, v polovině duelu ve Vítkovicích zaslouženě ztráceli dvě branky a přestože ještě v závěru sahali po vyrovnání, odnesli si z úvodní partie porážku 1:3. "Zaspali jsme začátek, možná jsme byli až moc přemotivovaní," přiznává plzeňský útočník Martin Procházka, který byl v závěru utkání velmi přísně vyloučen za nafilmovaný pád.

Na světelné kostce svítil čas 56:36, když hlavní arbitr Petr Lacina zastavil plzeňský nápor svým hvizdem a signalizoval trest pro hostujícího střelce. Verdikt? Menší trest za nafilmovaný pád! "Byl tam odražený kotouč, tak jsem chtěl za ním jet, a v tu chvíli jsem dostal koncem hokejky do obličeje. Myslím, že to byl brankář Patrik Bartošák, který chtěl vypíchnout puk. Možná tam byla i hůl mezi nohama, těžko říct," popisuje sporný moment Martin Procházka.

Ten byl zpočátku hodně překvapený, že musí na dvě minuty za katr. "Rozhodčí to prostě viděl jako nafilmovaný pád, je to jeho volba. Ale upřímně jsem vůbec nic nepřihrál," říká plzeňský útočník, jenž pak hodně napjatě sledoval výborně zvládnuté oslabení svého týmu. "Bylo mi dost horko, ale doufal jsem, že to kluci ubrání. Patří jim za to velký dík, že to takto zvládli," líčí Procházka, který si z "nafilmovaného pádu" před brankou odnesl šrám na nose.

Útočník s jednadevadesátkou na zádech byl jakýmsi otloukánkem plzeňského týmu. Indiáni v Ostravě hráli šest přesilovek a hned čtyři z nich byly právě po faulu na Procházku. "Ani nevím, čím jsem jim dělal takové starosti. Snažil jsem se hrát klasicky naplno, chodit do branky a být silný v soubojích," popisuje plzeňský forvard. Toho možná více než závěrečné vyloučení štval špatný vstup do zápasu. "Zaspali jsme začátek, nebylo to vůbec ono," přiznává.

"Patrik Bartošák vytáhl pár neskutečných zákroků. Doufám, že si to štěstí vybral."

Jak zmínil na tiskové konferenci také kouč Ladislav Čihák, Vítkovice měly v úvodu duelu lepší pohyb, byly silnější na kotouči a soupeře zatlačily. "Nevím, zda to bylo nervozitou, nebo jsme se báli. Možná jsme byli až moc přemotivovaní. Řekli jsme si, že do toho vletíme, ale prvních pár soubojů v první i druhé třetině jsme tam prolítli tak, že jsme nehráli puk ani hráče. Byla to chyba, kvůli níž jsme dostali dvě zbytečné branky," mrzí plzeňského bojovníka.

Vítkovice na úvod předkola přetlačily Plzeň, Boleslav zničila Piráty »

Od poloviny utkání však indiáni hru minimálně srovnali a měli optickou převahu. "Zvedli jsme se a měli nějaké šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Bartošák tam měl pár neskutečných zákroků. Doufám, že si to štěstí vybral a ve druhém utkání ho prostřelíme," velí třiadvacetiletý útočník po pondělní porážce 1:3. "Musíme teď hlavně dobře zregenerovat a v úterý do toho jít s čistou hlavou. Je potřeba si dát pozor na začátek a dát první gól," zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz