VIDEO: Brankář se rozjel přes celé hřiště a dal gól! Teď posílí Havířov

Před dvanácti lety se gólman Marek Laco při signalizované výhodě rozjel přes celé kluziště, místo toho, aby se nechal vystřídat, se ale vydal do útoku, mezi kruhy dostal přihrávku od překvapeného spoluhráče, neotálel a přesnou střelou poslal kotouč do brány soupeře, jež hrál v tu chvíli power play. Euforii hokejistů a fanoušků polské Toruně ale záhy vystřídalo zklamání. Znalci hokejových pravidel pochopitelně vědí, že gól platit nemohl, ba naopak následovalo trestné střílení soupeře. Přesto se jedná o jeden z nejbizarnějších momentů v historii ledního hokeje.

Jeho hlavní aktér, dnes již 34letý Slovák Marek Laco, se momentálně připravuje s prvoligovým Havířovem, s nímž by měl brzy podepsat smlouvu. AZet tak reaguje na situaci okolo Miroslava Svobody, který má namířeno do Šumperka.

Marek Laco se v profesionálním hokeji pohybuje od sezony 1998/1999. Jeho jméno je spjato zejména s Žilinou, v níž s krátkými přestávkami působil až do předminulého ročníku. Oněmi pauzami máme na mysli již zmíněné angažmá v Polsku, působení v Nitře, Spišské Nové Vsi a třízápasovou epizodku v Bělorusku.

Životní sezonou byla pro Marka Laca ta s datováním 2011/2012. Byl klíčovým hráčem MsHK, zařadil se mezi hvězdy extraligy a zaujal i tehdejšího trenéra slovenského národního týmu Vladimíra Vůjtka. Reprezentačního startu se však nedočkal.

Předcházející dva ročníky strávil v kazažském Beibarys Atyrau, respektive HK Almaty. Nyní si vyzkouší tempo české soutěže. 

Havířov, nový zaměstnavatel Marka Laca, je třetím nejméně produktivním týmem dosavadního průběhu WSM Ligy. Zároveň patří ke čtyřem nejčastěji inkasujícím celkům soutěže. S alespoň jedním z těchto problémů by mohl AZetu pomoci.

Kdo ví, třeba i s tím druhým...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz