VIDEO: Hanzl trefil Tybora, přijde o dva duely. Polanský dostal podmínku

Foto: Jan Čech, hokej-litvinov.cz

23. února 2016, 10:46

Adam Bagar

Předseda disciplinární komise Tipsport extraligy Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákroky Robina Hanzla, Jiřího Polanského a jednáním Leoše Čermáka. Zatímco litvínovský útočník dostal stopku na dvě soutěžní klání, třinecký hokejista byl potrestán podmínkou a úplně bez trestu vyvázl brněnský kapitán, jenž byl na Spartě potrestán za nafilmovaný pád.

Na základě podnětu komise rozhodčích ČSLH se disciplinárka zabývala zbytečným zákrokem litvínovského Robina Hanzla, který v závěru utkání na třineckém ledě zasáhl do oblasti hlavy a krku protihráče Radoslava Tybora, za což od rozhodčích inkasoval menší a desetiminutový osobní trest. A disciplinárka mu teď přidala stopku na dva zápasy, zkušený hráč tak vynechá nejbližší střetnutí s Chomutovem a v Pardubicích.

Zákrok Robina Hanzla na Radoslava Tybora najdete zde

„Hráč se před střetem sice neodrazil, ale zákrok byl veden mimo zorný úhel protihráče, který nebyl v držení kotouče a nemohl se proto na střet připravit,“ vysvětluje předseda disciplinárky Karel Holý, který se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem třineckého útočníka Jiřího Polanského, který ve stejném zápase zasáhl právě Robina Hanzla. K zákroku došlo hned po vhazování, kdy se tahoun Ocelářů dopustil sekání.

Zákrok Jiřího Polanského na Robina Hanzla najdete zde

„Úmyslně zasáhl holí protihráče ve směru od hrací plochy do rozkroku,“ popisuje Karel Holý, jenž Polanského potrestal podmíněným zákazem činnosti na dvě soutěžní utkání se zkušební dobou do 31. března 2016. „Přihlédli jsme přitom k povaze a následkům provinění, po kterém protihráč utkání dokončil, stejně jako k tomu, že podobným jednáním Jiřího Polanského jsme se zabývali opakovaně,“ dodává šéf disciplinárky.

Zákrok Petra Kumstáta na Leoše Čermáka najdete zde

Ten se musel zabývat ještě jednáním brněnského kapitána Leoše Čermáka, který byl v zápase na Spartě nesprávně potrestán za nafilmovaný pád. „K pádu na ledovou plochu došlo hlavně v důsledku toho, že mu protihráč zablokoval svou holí na úrovni pravého kolene další pohyb. Proto jsme dospěli k závěru, že Leoš Čermák nejednal s cílem ovlivnit úsudek rozhodčích a disciplinární řízení jsme zastavili,“ uzavírá Holý.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz