VIDEO: Rozhodčí v pasti! Hůl se kuriózně zasekla pod jeho plexi

Foto: scoutingtherefs.com

3. února 2015, 15:55

Adam Bagar

Hokejové bitvy občas nabídnou nějakou tu kuriózní branku či srážku, ale poslední dobou jako by se roztrhl pomyslný pytel s ještě unikátnějšími situacemi. Není to zase tak dávno, když sudí v ruské KHL přerušili hru poté, co finský útočník Tomi Mäki doslova uvízl v mantinelu. A teď ho možná trumfnul v NHL švédský útočník Anton Lander, jehož hůl zcela nečekaně zajela do plexi vystrašeného čárového arbitra a nemohla ven!

Kuriózní moment se stal během víkendového utkání zámořské NHL mezi Calgary a Edmontonem. Na světelné kostce svítilo něco málo přes minutu do konce duelu, když se do útočné třetiny řítil švédský mladík Anton Lander, jehož poctivě stínoval Paul Byron. Při vzájemném souboji vyletěly hokejky natolik vysoko, že jedna z nich zasáhla čárového rozhodčího Davida Briseboise.

A to natolik kuriózně, že ani jeden z aktérů nemohl pokračovat v klání. Landerova hůl si totiž našla přesně skulinu mezi plexisklem a helmou. Až při přerušené hře si arbitr musel helmu sundat a neposednou hokejku vytáhnout. V tu chvíli už se tímto úsměvným momentem bavila celá aréna. Brisebois se tak mohl přesvědčit, že ani pod svým ochranným štítem není úplně v bezpečí.

Už nedávno se přitom podobně kuriózní moment stal v Kontinentální lize, a znovu v tom měl prsty seveřan. Tentokrát Fin Tomi Mäki. Ten se po souboji u mantinelu zaklínil mezi tabule plexiskla a na jeho vyproštění se podílela hned řada hokejistů a rozhodčích. Nakonec se to povedlo až Niklasu Hagmanovi. I v Rusku se situací bavila celá aréna, a úsměvy šly také ze střídaček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz