VIDEO: Úžasný nájezd! Expardubický Genoway vykoupal Filipa Novotného

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

3. září 2015, 13:25

Adam Bagar

Góly, které lze nazvat opravdovými hokejovými lahůdkami, čas od času na některém stadionu padnou, ovšem jen málokdo si takovou parádu dovolí v klíčových okamžicích. V souboji ruské KHL mezi Medveščakem Záhřeb a Metallurgem Novokuzněck ukázal mimořádné sebevědomí i odvahu kanadský útočník Colby Genoway, ten úžasnou trefou rozhodl střetnutí až v páté sérii nájezdů. Bývalý sparťanský gólman Filip Novotný byl naprosto bez šance.

Úchvatnou bitvu na chorvatském území musely za stavu 3:3 rozseknout až samostatné nájezdy. I díky Robertu Kousalovi, jenž v závěru připravil vyrovnávací trefu hostů, jejichž branku od začátku hájil teprve dvacetiletý Andrej Karejev. Před začátkem dovednostní disciplíny ho však nahradil zkušenější Filip Novotný.

Radek Smoleňák na něj sice nevyzrál, zato Marek Kvapil dvakrát dopravil puk do sítě. Na opačné straně zase skóroval Robert Kousal. Suma sumárum, po čtyřech sériích to bylo nerozhodně 2:2. Vítěze určila až ta pátá. V ní se k puku postavil kanadský útočník Colby Genoway a svůj nájezd provedl fenomenálně.

Jednatřicetiletý hokejista, který v sezoně 2009-10 nakoukl také do elitní tuzemské ligy v dresu Pardubic, naznačil forhendový blafák, před Novotným prudce zabrzdil a poslal kus černé pryže do úplně odkryté části branky Novokuzněcku, který už na tuhle parádu nenašel odpověď a odjel tak domů s porážkou 3:4.

Stejné zakončení má v oblibě také ruský útočník Pavel Dacjuk, ten v minulosti nachytal v NHL i dalšího českého brankáře Tomáše Vokouna. Ale zpátky do ruské KHL, kde už letos příznivci jednu parádní branku viděli. Útočník Chanty-Mansijsku Pavel Medveděv si vychutnal gólmana Čeljabinsku Vasilije Demčenka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz