Vsetín je rozčarován postojem Draků a cítí se poškozen, u STK se odvolal

Foto: dracisumperk.cz

26. září 2016, 18:21

Adam Bagar

Vedení druholigového Vsetína nesouhlasí s rozhodnutím Sportovně-technické komise Českého svazu ledního hokeje. Ta se zabývala nedohraným utkáním v Šumperku, které už v čase 5:17 ukončila mlha nad ledem, a nařídila pokračování duelu od stavu 1:0 ve prospěch Draků. "Žádáme opakování celého zápasu od začátku, případně kontumaci ve prospěch VHK," napsali Valaši do odvolání, které zveřejnili na svém webu.

Už při rozbruslení se stala mlha nad ledem hlavním tématem, podmínky v šumperském stánku nebyly zrovna hokejové. "Hrací plocha se nestala nezpůsobilou ke hře až v jejím průběhu, ale už před utkáním při rozbruslení obou týmů, kdy byla zahalena silnou mlhou. O její neregulérnosti se shodla obě mužstva už po rozbruslení a do zápasu se v podstatě nastoupilo i na doporučení delegáta Chytila. Tak, aby se i dle jeho slov naplnila litera regulí ve smyslu, že všechny strany udělaly vše pro to, aby se dohrálo," líčí Valaši.

Utkání sice začalo, ale brzy bylo jasné, že oba týmy na ledě příliš času nestráví. "Už po několika sekundách hry bylo zřejmé, že utkání se dohrát nemůže, že by se tím vysoce ohrožovalo zdraví všech hráčů na ledě." V čase 5:17 tak hlavní rozhodčí Zbořil zápas předčasně ukončil. V tu chvíli už Šumperk vedl 1:0, když se při vlastním oslabení prosadil Michal Vymazal. Sportovně-technická komise ČSLH tak rozhodovala o dalším osudu klání a nařídila jeho pokračování od času 5:17 a stavu 1:0 pro domácí, což favorita naštvalo.

"Náš klub neudělal nic špatně, jen jel zbytečně 150 km na utkání, o jehož osudu bylo dávno rozhodnuto předem."

"Náš klub se tímto rozhodnutím cítí velmi poškozen. Pokud bychom měli pokračovat v utkání od času 5:17 za stavu 1:0, budeme trvat na tom, aby na ledě byly vytvořeny stejné podmínky jako v den utkání, takže musí být stejná mlha nad hrací plochou. Jinak si rozhodnutí nemůžeme vysvětlit, protože pokračovat v zápase za jiných podmínek, bez mlhy na stadionu, je přece neregulérní. Náš klub neudělal nic špatně. Jenom jel zbytečně 150 km na utkání, o jehož osudu bylo dávno rozhodnuto předem," soptí Valaši.

Podle nich mohli domácí řešit problémy s mlhou mnohem lépe. "Pořádající klub jednoznačně pochybil v tom, že neudělal maximum, aby situaci vyřešil, jelikož o problémech s mlhou prokazatelně věděl od ranních hodin. Po příjezdu nám sdělili, že s tím nic neudělají, protože mají jen jeden větrák, který nemá šanci mlhu rozehnat. Je zarážející, že pouze čekali, zda mlha opadne či ne. Polemizovat o nějakém zapůjčení větráků či snaze o jiné řešení je asi zbytečné. Obrázek si musí udělat každý sám," pokračují.

Valaši: Pořádající klub pochybil v tom, že neudělal maximum, aby situaci vyřešil

"Postojem pořádajícího klubu jsme velmi rozčarováni. Na základě současného rozhodnutí STK je pro něj jediným trestem úhrada nákladů na dopravu za naši zbytečnou cestu do Šumperka, a to je vše," nechápou vsetínští představitelé, kteří chtějí minimálně začít od stavu 0:0. "Klub žádá opakování celého utkání od začátku, případně kontumaci utkání ve prospěch VHK, jelikož pořádající klub jednoznačně pochybil v tom, že neudělal maximum, aby situaci, o níž věděl už od ranních hodin, vyřešil," žádá vedení klubu.

To zároveň poukazuje na dva roky starý, takřka totožný, případ, kdy moravskou bitvu Brna se Zlínem předčasně ukončila mlha v brněnské aréně. "Pokud nám je dobře známo, utkání se hrálo od začátku celých šedesát minut v regulérních podmínkách. A o to tady přece běží. Ne o skóre zápasu v době přerušení, ale o regulérnost a stejné podmínky pro celé utkání," sdělují zástupci ambiciózního Vsetína, který jinak vstoupil do nové sezony dvěma jasnými domácími triumfy nad Valašským Meziříčím a Technikou Brno.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz