Výprodej ve Slavii! Nejistotou zmítající se klub čekají změny

Foto: Michal Káva, hc-slavia.cz

Nejhorší scénáře se naplňují – prvoligovou Slavii kvůli finančním problémům začnou hromadně opouštět hráči. Skončit by mělo až dvanáct hokejistů.

V tabulce jsou druzí, hrají dobrý hokej a ve čtvrtek otočili bitvu s Přerovem. Jenže atmosféra ve Slavii má k ideálu hodně daleko.

Před sezonou se na veřejnost dostaly zprávy o nejasné finanční situaci A-týmu. Slavia však závazky splnila a WSM Ligu zahájila.

Budoucnost je ovšem nejasná.

„Je potřeba nastavit jakousi redukční dietu ve všech směrech. Slavia si v tuto chvíli nemůže dovolit utrácet a jet v nastaveném režimu, když ji to současná ekonomická situace nedovoluje,“ uvedl pro hc-slavia.cz člen představenstva klubu Vladimír Pitter.

„Slavia si v tuto chvíli nemůže dovolit utrácet a jet v nastaveném režimu, když ji to současná ekonomická situace nedovoluje.“

„Toto rozhodnutí považuji za korektní vůči hráčům, realizačnímu týmu a zaměstnancům. Pokud bychom tento krok neučinili, mohlo by vážně hrozit, že bychom poprvé od změny vlastnické struktury v únoru 2013 nebyli schopni vzniklé závazky vůči těmto subjektům pravidelně hradit. A já bych se nerad dočkal toho, že se bude v průběhu sezony hráčům dva tři měsíce dlužit a dojde k tomu, že by třeba nenastoupili k soutěžnímu utkání. Účast ve WSM lize druhým rokem bohužel přinesla snížený zájem sponzorů a diváků. Oproti jiným týmům, které se účastní extraligy nebo WSM ligy, se nemůžeme spoléhat na podporu municipality. Zatímco jinde jsou významně dotovány provozy hal (energie, údržba, mzdové náklady aj.) a činnost klubu, u nás ještě kromě toho je to naopak tak, že provoz mládeže musí dofinancovat vždy klub, a to nás zásadně limituje,“ vysvětlil Pitter.

Problémy Slavie rozpoutají pohyby na přestupovém trhu. „O naše hráče je poměrně velký zájem a my se musíme dívat na ekonomiku klubu. Dá se tedy očekávat, že budeme muset udělat relativně hodně změn, ale i přesto chceme mít mužstvo, které bude hrát v lize důstojnou roli,“ řekl pro klubové stránky sportovní manažer klubu Luděk Bukač.

„Dá se očekávat, že budeme muset udělat relativně hodně změn, ale i přesto chceme mít mužstvo, které bude hrát v lize důstojnou roli."

Slavii se rozpadl kádr a extraligové ambice jsou pryč. Dvojnásobný mistr České republiky dokončí WSM Ligu s výrazně omlazeným mužstvem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz