• Česká pojišťovna play off
  • 9.3.2005 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:2

Dva hbité údery Litvínova srazily Zlín

9. března 2005, 19:23

ČTK

Oba celky nastoupily ke druhému zápasu na severu Čech v pozměněných sestavách. Hostům chyběl kapitán Okál, domácím se naopak vrátil Trávníček. První šanci utkání měl ve 4. minutě Veselý. Spíše se o ni ale postaral brankář Jarina, který lapačkou pouze vyrazil jeho střelu ze středního pásma a naštěstí pro Litvínov se puk zastavil o tyčku.

Chemopetrol hrající prakticky na tři pětky si vytvořil téměř od začátku tlak, který vystupňoval v přesilových hrách. Gólman Murín, hrdina předešlého duelu, však statečně odolával. Vyrazil pokusy Šlégra i Brandy. Pozorný byl i Jarina, na kterého se na druhé straně snažil od modré vyzrát Galvas.

Severočeši byli nakonec za svoji aktivitu odměněni. Při krátké dvojnásobné početní výhodě ještě mířil Čaloun těsně vedle, v následné hře proti čtyřem se ale přesně pod horní tyčku trefil Hranáč. Vyprodaný stadion Ivana Hlinky rozjásal o 77 vteřin později i Martinec, jenž pozorně sledoval Balázsovu akci a pohotově doklepl Murínem vyražený puk.

Snížit na rozdíl jedné branky mohl hned v prvních vteřinách druhé části Čajánek, Jarina se však překvapit nenechal. Litvínovský brankář podržel svůj tým i při následných přesilových hrách. Severočeši díky obětavé obraně přestáli bez úhony i 93 vteřin trvající hru tří proti čtyřem. Individuálně se neprosadil ani Kováčik.

Obraz hry srovnaly až početní výhody domácích. Litvínov v nich sice moc šancí neměl, podařilo se mu ale zastavit aktivitu soupeře. I v oslabení měli Zlínští šance a dokonce ve třech na jednoho přečíslili domácí, Roman Hamrlík však trefil Jarinu.

Vyznamenal se i Murín, který zlikvidoval velké příležitosti Martince a Trávníčka. V poslední minutě druhého dějství akcie Hamé klesly. Na trestné seděl Roman Hamrlík a Severočeši za osm sekund výhodu využili. Prorok vyhrál buly, výborně hrající Šlégr vystřelil a pohotový Hübl obhodil slovenského brankáře.

Hned po deseti vteřinách závěrečné dvacetiminutovky ale bylo vše jinak. Barinka bleskově snížil a duel opět zdramatizoval. Vášně vzplály poté, co při signalizovaném vyloučení narazil Branda na mantinel Lešku, který předtím ochotně upadl v souboji s Hranáčem. Pro zlínského centra s podezřením na zlomený kotník zápas skončil. Hosté pak nedokázali vstřelit další gól ani v přesilových hrách.

Ohlasy trenérů po utkání:

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Když hrajeme na tři útoky, máme mnohem větší sílu. Včera jsme na ně nemohli hrát, protože nás dnes čekalo druhé utkání. Důležitý byl gól na 3:0 těsně před koncem druhé třetiny. I když soupeř hned v úvodních vteřinách třetí části po smluveném signálu snížil, urputností jsme zápas dovedli do vítězného konce."

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Bylo to vynikající utkání. My jsme se dostali do hry až za stavu 2:0. Dáváme málo branek, a proto nevezeme domů dvě výhry. Šance máme, ale vyhořeli jsme v proměňování."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz