• Baráž o extraligu
  • 13.4.2011 17:30
  • O udržení 5. kolo
  • stav série 3:2

Mladá Boleslav první pokus neproměnila, Ústí nad Labem si vynutilo šestý barážový souboj

13. dubna 2011, 18:17

ČTK

Naopak Bruslařský klub hrozil dál, po kombinaci Vrbaty s Boháčem se ale nedostal k zakončení Štefanka. Převahu domácích ještě umocnily v úvodním dějství hned tři přesilové hry, ale gólman Francouz, který si za první dvacetiminutovku připsal celkem 15 úspěšných zákroků, odolával.

V druhém dějství se obraz hry změnil, Severočeši byli daleko aktivnější a vynutili si i první přesilovku. Do první velké šance Ústí se dostal až ve 25. minutě Kovář, na Schwarze však nevyzrál. Vzápětí na druhé straně trefil Macho horní tyč a z protiútoku vyrovnal šťastnou střelou Gureň. Odpovědět chtěl průnikem Boháč, o chvíli později Francouzovi vypadl puk, ale Štefankovu dorážku zklikvidoval.

V další dobré pozici zakončil slabě Divíšek, a když ústecký gólman vychýlil lapačkou i Hrdelův pokus, nastal obrat. V 33. minutě zůstal po Poživilově střele volný před mladoboleslavskou brankou Hanzl a získal hostům náskok. Za tři minuty Mikulík vyhrál vhazování a Roubík se trefil přesně do růžku Schwarzovy branky.

Na začátku závěrečné části domácí odolali při vyloučení Matějovského za faul z konce druhé třetiny a pak měli příležitost zkorigovat stav při vlastní početní výhodě. Po trestech Ludvíka a Kloboučka hráli i 55 vteřin v pěti proti třem, ale proti zakončení Pabišky z pravého kruhu se stačil Francouz přesunout a zasáhl betonem.

Ústí si náskok hlídalo. Navíc v oslabení mohl po brejku zvýšit po Rodově přihrávce Alinč. V závěru ještě inkasoval za tvrdý zákrok na Hořavu trest na pět minut a do konce utkání Matějovský a v přesilovce dovršil výsledek svou druhou trefou v zápase Hanzl.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Jeřábek (Mladá Boleslav): "Věděli jsme, že Ústí bude hrát vabank. Začali hrát na tři lajny, nemohli prohrát, byl by pro ně konec. V tlaku je zabrzdil náš první gól a my jsme byli první třetinu lepší, Ústí nás muselo faulovat. Měli jsme přesilovky a ty jsme bohužel neproměnili. Kdybychom tam odskočili na 2:0 nebo 3:0, myslím, že byl to byl psychický hřebík pro Ústí. O naší prohra rozhodla první třetina, nedali jsme vyložené šance. Věděli jsme, že rozhodčí nás budou vylučovat, protože první třetinu vylučovali Ústí, museli to trošku kompenzovat, i když to nebyly takové fauly. Druhou třetinu jsme odehráli hrozně, prohrávali jsme všechny souboje, buly a přišel trest. Pak už si to Ústí zkušeně dohrálo."

Milan Skrbek (Ústí nad Labem): "My jsme šli do zápasu s tím, že musíme a chceme vyhrát a podařilo se nám to. Myslím si, že po první vyrovnané třetině jsme druhou a třetí část byli lepším týmem."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz