Zlato na Hlinkovi, pak Daugavinš a spol. Byl jsem nadšený, říká Galvas

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Poslední dny v podání mladičkého Jakuba Galvase se proměnily v pohádkový příběh. S reprezentací do 18 let se dočkal historického úspěchu na Memoriálu Ivana Hlinky a jen o tři dny později poprvé oblékl dres A-týmu Olomouce, ve které působí v mládežnických kategoriích. A byla to pěkně ostrá premiéra! Kohouti totiž v rámci Dukla Cupu nastoupili proti Nižnému Novgorodu z KHL. Syn třineckého Lukáše Galvase až po zápase zjistil, s kým měl vůbec tu čest se na ledě potkat.

Už pár dní se můžete pyšnit tím, že jste byl součástí zlatého týmu na Memoriálu Ivana Hlinky. Jaký je to pocit?
Je to úžasný pocit! Byl to ale jeden úspěch naší reprezentace po dlouhé době, určitě si nesmíme myslet, že to teď půjde samo. Musíme pracovat ještě víc. Bezpochyby nám to však pomůže po psychické stránce, víme, že máme na ostatní týmy světa. Budeme se snažit takový úspěch zopakovat.

>> Hrdina Galvas: Splnili jsme si sen. Nemám slov, úžasný pocit, líčí Zadina

Na Memoriál přijelo jako každý rok spousta skautů z NHL. Jak moc může tento úspěch pomoci vám osobně?
Věděl jsem, že je tam spousta skautů, ale nemyslel jsem na to. Chtěl jsem hrát svoji hru a myslím si, že jsem klukům docela pomohl. Hráli jsme však hlavně jako tým a díky tomu se nám celý turnaj tak krásně povedl.

Vy sám jste rozhodl semifinále. Když se vrátíme pár dní zpět, jak jste se v tu chvíli cítil?
Bylo to úžasné. Celý zápas se mi hrálo suprově, necítil jsem se unavený. Hrozně jsem chtěl hrát. Když mi to tam Záďa (Filip Zadina – pozn. red.) dal, tak jsem to vystřelil přes beka. Potom, když jsem viděl, že to tam spadlo, tak jsem si pomyslel, že jsme konečně něco dokázali, že už jsme ve finále. Následně se nám podařilo finále vyhrát. Super!

„Až po zápase jsem se ale dozvěděl, že za ně hrál Daugavinš z lotyšské reprezentace, takže jsem byl úplně nadšený, proti komu jsem vlastně nastoupil.“

Jen tři dny po zlatém úspěchu jste poprvé oblékl dres olomouckého A-týmu. Je to taková pohádka, nemyslíte?
Jeví se to zatím pozitivně, ale stále je potřeba se zlepšovat a pracovat na sobě. Uvidíme, co z toho vyplyne.

Byla vaše premiéra speciálnější o to, že jste hráli proti Novgorodu, týmu z KHL?
Těšil jsem se na to. Až po zápase jsem se ale dozvěděl, že za ně hrál Daugavinš z lotyšské reprezentace, takže jsem byl úplně nadšený, proti komu jsem vlastně nastoupil. Byl tam i Frolov a další skvělí hokejisté. Určitě to byla výborná zkušenost.

>> Novgorod rozdrtil Jihlavu a ovládl Dukla Cup, Vary druhé, Mora třetí

Byl to váš první duel mezi dospělými, jak jste se v utkání cítil?
Začátek byl z mé strany trošku opatrnější, bohužel hned v prvním střídání jsme dostali gól, což nebylo úplně ideální. Pak jsem se ale naštěstí docela uklidnil a hrálo se mi lépe.

Olomouc velkým počtem obránců nedisponuje. Jaká je podle vás šance, že byste se alespoň nárazově objevoval na extraligovém ledě?
Rozhodnutí nechám na trenérech, ale udělám všechno pro to, abych mohl do extraligy nakouknout.

>> Druhé místo taky dobré, říká třinecký Galvas. Potěšil ho synův úspěch

Váš otec Lukáš Galvas hraje za Třinec. Láká vás zahrát si proti němu?
Láká mě to a chtěl bych to zažít. Jak jsem řekl, udělám pro to všechno.

Padla už na tohle téma doma společná řeč?
Trochu se ze srandy šťoucháme. Uvidíme, třeba to přijde a budeme stát proti sobě na buly (směje se).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz