Zlín dál povedou Vlach s Juríkem, Leška možná napodobí Čajánka

Foto: hokej.zlin.cz

25. března 2015, 15:55

Adam Bagar

Sice bez hlavního vůdce Petra Čajánka, který bezprostředně po prohrané sedmé čtvrtfinálové bitvě s Kometou oznámil konec své bohaté kariéry, zato stále s hlavním trenérem Rostislavem Vlachem na střídačce půjdou hokejisté Zlína do nové sezony 2015-16. Kromě Vlacha, jenž se s vedením klubu dohodl na nové roční smlouvě s opcí, pokračuje i zbytek realizačního týmu – asistent trenéra Juraj Jurík a kouč brankářů Richard Hrazdira. Klub to uvedl na svém webu.

Zkušený dvaapadesátiletý trenér Rostislav Vlach může ve Zlíně směle pokračovat v rozdělané práci, s níž jsou na jihovýchodě republiky spokojeni. Nejlepšího kouče předchozích dvou extraligových ročníků tak čeká s PSG už pátá sezona za sebou. Před dvěma lety došel až do nezapomenutelného finále, loni slavil mistrovský titul a teď dokázal tým dostat ze dna až na šesté místo.

"Poznal jsem, jak se chová mužstvo v krizových situacích. Jsem rád, že jsem tím prošel."

"Už v průběhu čtvrtfinále jsme se rozhodli, že celý realizační tým bude pokračovat. Zvládli jsme letos velmi těžké období. Letos to bylo rozhodně těžší než vyhrát loni titul. A právě tato krize vám řekne více o charakterech a práci. Trenéři to zvládli, a to bylo pro nás impulsem, aby pokračovali v práci," prozrazuje na klubovém webu jednatel zlínského hokejového klubu Patrik Kamas.

Zlínští po zisku mistrovského titulu dlouho okupovali chvost tabulky, ale potom se parádně zvedli a vydřeli přímý postup do čtvrtfinále. "Sezona byla úplným opakem předchozí, mistrovské. Ukázala nám, že se dá vyškrábat v podstatě z beznadějné situace. Jsem rád, že jsem tím prošel. A poznal, jak se chová mužstvo v krizových situacích," líčí Rostislav Vlach, jenž měl roční opci.

Leškova budoucnost? Ještě nevím, možná to nechám na manželce

"Bylo to spíš ze strany vedení, jestli opci uplatní," přiznává Vlach, který bude mít v příští sezoně po boku také své asistenty Juraje Juríka i Richarda Hrazdiru, jenž se stará o zlínské brankáře. Pro fanoušky jistě výborná zpráva. Obzvláště poté, co se rozhodl ukončit svou bohatou kariéru bývalý reprezentant Petr Čajánek. Ten podle svých slov ucítil, že je ten správný čas pověsit brusle na hřebík.

Nejasná je zatím budoucnost Petra Lešky, který může svého kamaráda napodobit. "Ještě nevím, budu to řešit až někdy v dubnu. Chuť tam je, ale uvidíme," potvrzuje devětatřicetiletý hokejista. Při rozhodování bude mít velké slovo rovněž manželka. "Možná to nechám na ní, ať rozhodne. Chtěl bych hrát pořád. Uvidíme, co bude či nebude, a jak se tým bude tvořit," má jasno Leška.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz