5:0? Splněné přání, rozplývá se Hryciow. Trenér Srdínko našel i pár chyb

Foto: Patrik Žák, hc-vsetin.cz

Vsetín vstoupil do semifinále jednoznačnou výhrou nad Prostějovem. Pod výsledkem 5:0 se podle obránce Michala Hryciowa, který si v utkání připsal dva body za gól a asistenci, nejvýrazněji podepsal dobrý taktický výkon. Možná jeden z nejlepších za poslední dobu.

Ve čtvrtek Valaši odehráli páté čtvrtfinále proti Slavii, v neděli už nastoupili do prvního utkání semifinálové série s Prostějovem. Odpočatí a připravení svému soupeři opět nasázeli pět branek.

„V play off se hraje hodně zezadu a je to o prvním gólu. Myslím si, že jsme hráli opravdu dobře. Čekali jsme na šance a dokázali jsme je využít,“ chválil výkon svého týmu Michal Hryciow.

Pozitivním hodnocením nešetřil po utkání ani trenér Jan Srdínko. „Od začátku do konce jsme měli utkání pod kontrolou a hráli jsme velice dobře. Měli jsme dobrý pohyb, vyhrávali jsme souboje, vydařily se nám přesilové hry i oslabení,“ vyjmenoval.

Vsetínu se ovšem povedl hlavně vstup do utkání. Po dvanácti minutách hry vedli domácí 2:0.

Na prvních dvou brankách se podílel, možná trochu nečekaně, právě obránce Hryciow. „Při první situaci mi jejich útočník posunul puk a chtěl jsem to hlavně hodit na bránu. Matouš Venkrbec to tam pak už jen krásné dorazil. Při druhém gólu mě Adam Hořanský hezky našel, zavřel jsem oči a vystřelil,“ popsal klíčové okamžiky první třetiny.

Výkon, za který si vsetínský odchovanec zasloužil ocenění pro nejlepšího hráče zápasu, okomentoval také Srdínko. „Michal není klasický střelec, nicméně zápas zahrál velice dobře. Měl parádní střelu a ocitl se i v situaci tři na jednoho. Tam to šlo možná vyřešit o trochu líp, ale jakýkoliv gólový příspěvek je v této fázi sezony nesmírně cenný.“

A jak situaci na ledě vnímal šestadvacetiletý bek? „Když jsme vedli 3:0, tak chtěl Prostějov více útočit. Tím pádem otevřeli obranu a nám se naskytlo mnohem víc příležitostí. Dostávali jsme se do přečíslení,“ přiblížil. Kromě akce, kdy z levého křídla sám zakončoval, ještě totiž k individuálnímu průniku vybídl ve druhé třetině i Romana Půčka.

„Michal není klasický střelec, nicméně zápas zahrál velice dobře."

„Říkali jsme si, že ve druhé třetině hlavně nesmíme dostat gól, takže našim cílem bylo vydržet. Klíčové chvíle jsme přečkali a ve třetí třetině už nám to tam zase napadalo,“ vysvětlil Hryciow vsetínský pohled na utkání po povedené první třetině.

Během druhé dvacetiminutovky se však i domácí dostali do fáze, kdy čelili prostějovskému tlaku. „Soupeře jsme do šancí moc nepouštěli, utkání jsme zvládli dobře takticky. Možná bych i řekl, že to bylo jedno z nejlépe zvládnutých utkání za poslední dobu,“ řekl Hryciow, který dostal více prostoru na ledě díky absenci některých spoluhráčů z obrany.

„Takový zápas jsme neočekávali, spíš jsme si ho přáli."

Vyšel tedy zápas podle očekávání Vsetína? „Takový zápas jsme neočekávali, spíš jsme si ho přáli,“ prozradil Hryciow, který už se teď soustředí na další zápas, ve kterém by chtěl podat minimálně stejně dobrý výkon. Obavy, že by mohla být vysoká výhra spíše na škodu, ale nemá.

Stejně tak to vidí i Srdínko. „Výsledek vypadá jednoznačně, ale utkání se samozřejmě jednoznačně nevyvíjí. Soupeř je velice kvalitní, umí dát gól a my jsme taky pár chyb udělali. Když už se ale Prostějov do šance dostal, tak nás podržel Kuba Málek, což bylo perfektní. Jednoduché utkání to ale nebylo a kluci si toho jsou vědomi. Je to play off, kde není rozhodující, o kolik se vyhraje,“ upozornil před následujícím zápasem.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz