Asi jsem se dobře vyspal, usmívá se Šik. První trefu mu špatně vyhlásili

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

2. února 2022, 16:43

Daniel Kinc

Po třech prohrách v řadě Kometa opět zabrala, doma zvládla těsnou bitvu s Mladou Boleslaví poměrem 2:1. Svým prvním gólem v modrobílém – a zároveň vítězným – k tomu přispěl útočník Otakar Šik, který se zatím v Brně od svého příchodu ze západu Čech ukazuje ve velmi dobrém světle.

Jednadvacetiletý útočník už od rána cítil, že to může být jeho den. „Byl to přesně zápas, ve kterém jsem si věřil nejvíc od doby, co jsem v Kometě. Kluci mi opět pomáhali a povzbuzovali mě, že mám makat dál. Jsem rád, že to tam konečně spadlo,“ oddechl si.

A jak poznal, že právě den zápasu s Mladou Boleslaví bude jeho „dnem D“ a dočká se první trefy za Kometu? „Nevím, čím to bylo. Asi jsem se dobře vyspal a dal si dobré jídlo. Fakt nevím,“ dodal s úsměvem.

Po samotné brance na 2:0, kterou zaznamenal na konci první třetiny duelu s Mladou Boleslaví, se vyplnily i prognózy jeho spoluhráčů. „Kluci si ze mě dělali, že beztak dám první gól, navíc svůj po dlouhé době, a ani mě nevyhlásí. A to se fakt stalo. Ale to nevadí, hlavní je, že to tam padlo.“

Kromě gólu si však především cenil tří bodů pro svůj celek. „V kabině jsme si řekli, že budeme trpěliví a že budeme opět makat na sto procent jako vždycky. Jsme strašně rádi, že se to podařilo a že jsme opět vyhráli za tři body,“ dodal Otakar Šik.

V Brně dostává s přibývajícími zápasy i zkušenostmi stále více prostoru, který se snaží splácet. Na minutáži mu však tolik nesejde. „Každému se určitě hraje lépe, když má vyšší ice-time, ale u mě na tom tolik nezáleží,“ popsal.

A taky jej mrzelo, že Kometa nemůže na výhru brzy navázat – čeká ji totiž desetidenní zápasová pauza. „Teď se připravíme na další utkání, která nás budou čekat, a opět předvedeme stoprocentní výkony,“ slibuje Šik závěrem.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz