Berte telefon své matce! Tortorella na tiskovce bavil novináře

Foto: nhl.com

Nejen názor na změny v sestavě. John Tortorella nabídnul víc. Pokud je věc, kterou si novináři odnesli z pondělní tiskové konference Columbusu, je to vzkaz, že máte brát telefon matce.

Trenér Blue Jackets rozhodně není znám jako uvolněný chlapík ve vztahu k médiím. Je to přesně naopak. K novinářům umí být pěkně ostrý a nevybíravý. Tentokrát ovšem místnost plnou novinářů dokonale pobavil.

Na pultíku, za nímž odpovídal na otázky, ležel po celou dobu telefon Toma Reeda, novináře The Athletic, který si takto trenérovy odpovědi nahrával. Kouč si nemohl nevšimnout, že se mu opakovaně snaží dovolat novinářova matka. A tak se rozhodl hovor přijmout.

„Paní Reedová? Zdravím, tady John Tortorella. Jsem zrovna uprostřed tiskové konference,“ přivítal matku, která zřejmě čekala na druhé straně aparátu syna. „To je v pořádku, raději si povídám s vámi než se synem,“ dodal sarkasticky.

Stihnul rovněž ujistit, že syn bude k dispozici zhruba za pět minut, nicméně když viděl volající, nechtěl jí nechat čekat. „Všiml jsem si, že jste několikrát volala,“ řekl Reedově matce. „Je samozřejmě nezdvořilé, že vám nevolá zpátky, ale má teď právě práci. Rád jsem vás slyšel.“

Jindy tvrdý kouč po hovoru roztál a na tváři se mu roztáhl široký úsměv, jenž byl doprovázen smíchem z místnosti.

Tortorella se stihnul vyjádřit také k podstatnějším věcem. Columbus byl před uzávěrkou přestupů velmi aktivní, získal postupně útočníky Matta Duchenea, Ryana Dzingela, obránce Adama McQuida a brankáře Keitha Kinkaida, přičemž se nevzdal ani Artěmije Panarina ani Sergeje Bobrovského. Znamená to jediná, klub sází všechno na letošní play off.

„Myslím, že Jarmo Kekäläinen – a to na něm mám rád – řekl bych, že to trochu rozvířil. Chce vyhrát,“ řekl trenér Modrokabátníků k posilám na poslední chvíli. „Poslal týmu vzkaz a vyslal ho jasně a hlasitě, že tvrdě pracuje na jeho vylepšení.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz