Bitky nevyhledává, ale má čich na góly. Bylo by super zahrát si po boku Čajánka, říká Dominik Hladiš

Foto: hokej.zlin.cz

Sedmnáctiletý zlínský útočník Dominik Hladiš se nedávno v derby na vsetínském Lapači blýskl hattrickem a navrch přidal tři asistence. To jen dokumentovalo jeho velkou pohodu, která jej vyhoupla do čela kanadského bodování RAKO extraligy staršího dorostu. Na kontě má už 26 bodů a před sebou několik snů a cílů – vrátit se do reprezentace, v brzké době dostat šanci v juniorce a v budoucnu si zahrát ve zlínském áčku.

Zatímco za celou uplynulou sezonu nasbíral třicet bodů, letos se už v polovině října k této metě blíží. Nastoupil ve všech patnácti zápasech, v nichž stačil nasbírat úctyhodných šestadvacet bodů. „Přijde mi, že letos je soutěž jednodušší. Navíc hrajeme na tři formace, takže mám více prostoru,“ nepřeceňuje Hladiš své bodové konto. Přitom je aktuálně nejproduktivnějším hráčem nejvyšší dorostenecké soutěže.

Už při pohledu na jeho statistiky je jasně znát, že má formu jako hrom. „Cítím se ve velké pohodě,“ přiznává. Vůbec nejpovedenější představení prožil na vsetínském Lapači, kde se blýskl hattrickem, k němuž přidal ještě tři přesné nahrávky. „Tam mi to vyšlo, ale každý zápas je jiný,“ hlásí skromně. Přitom derby mezi Vsetínem a Zlínem je tradičně velmi prestižní. „Určitě to je vyhrocenější než ostatní zápasy,“ přiznává.

I díky jeho bodovým příspěvkům je prozatím PSG na druhé příčce tabulky a se vstupem do sezony mohou být svěřenci trenéra Tomáše Valáška spokojeni. „Naším cílem je probojovat se do nejlepší čtyřky,“ prozrazuje. Právě kvarteto nejlepších z každé skupiny bude bojovat o co nejlepší pozici pro play off. „Zatím se nám to daří, ale hlavně nesmíme polevit. Je potřeba pokračovat v posledních výkonech,“ uvědomuje si Dominik Hladiš.

Možná je až překvapivé, že ještě nedostal prostor v juniorce, ale ta šance určitě brzy přijde. „Do juniorky bych se chtěl samozřejmě podívat, ale hlavně musíme pořád makat,“ hlásí sedmnáctiletý forvard, který má i několik dalších cílů. „Rád bych se vrátil do reprezentace, kde jsem vloni v sedmnáctce sehrál několik utkání. Získal jsem tam pěkné zážitky a pozitivní zkušenosti,“ vzpomíná na desítku reprezentačních startů.

V dubnu se ve Finsku uskuteční světový šampionát osmnáctek a podívat se přímo do místa dění by bylo pro něj určitě velmi zajímavé. „Dalo by se říci, že je to mým tajným snem, ale šance nejsou moc velké,“ uvědomuje si. A co takhle zlínské áčko? „Jednou v budoucnu by to byla paráda hrát třeba po boku Petra Čajánka,“ zasní se nadšeně student zlínského gymnázia. „Ve škole sice nějak neexceluji, ale zatím se mi daří plnit podmínky,“ říká.

Dominik Hladiš rozhodně není konfliktním typem hráče a trestných minut u něj moc nenajdete. Letos dokonce na lavici hanby neusedl. „Je pravdou, že moc nefauluji, protože akorát tím zbytečně oslabím tým. Jsem spíše techničtějším typem hráče a na ledě jsem od toho, abych dával góly,“ prozrazuje. Příliš si netyká ani s pěstními výměnami názorů. „Pobil jsem se jednou a pořádně jsem dostal, takže od té doby se do bitek ani nepouštím,“ uzavírá s úsměvem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz