Blázinec: Pavlátovi rozbili masku! Gól po čase? Hrozně jsem nadával

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

31. ledna 2022, 11:42

Patrik Czepiec

„Každému Plzeňákovi spadl kámen ze srdce.“ Tak popisuje brankář Západočechů Dominik Pavlát moment, kdy video ukázalo, že třinecké srovnání na 1:1 doplachtilo do branky až po čase. Plzeň tak z ledu lídra tabulky v neděli podruhé v sezoně sebrala všechny tři body. Pavlát ovšem o čisté konto stejně přišel.

Běží 34. minuta a Plzeň po přesilovkovém zásahu Gustafa Thorella brání hubený náskok. Dominik Pavlát kontroluje výjezd z pravé strany, ale dostává se do osobního souboje a jeho helma padá na led.

Něco s ní ovšem není v pořádku. Do pozice prvního opraváře se staví budoucí olympionik Peter Čerešňák. Problém se mu ani po několika pokusech nedaří vyřešit. Sudí jsou neoblomní, plzeňský brankář musí střídat.

„Na helmě se mi vyhákla guma. Kustod Kuba Vais ji naštěstí stihl provizorně opravit, takže jsem dochytal třetinu a na třetí část už bylo všechno ready,“ říká Pavlát směrem k inkriminovanému momentu.

Mezitím, co na střídačce přes dvě minuty netrpělivě čekal, co kustod vymyslí, vrhli se Oceláři do zběsilé ofenzivy. Náhradník Miroslav Svoboda se nestihl ani protáhnout, hned první nahození od modré skončilo za jeho zády. Jenže zasáhla poslední instance – zadák Jan Holý vytáhl kotouč prakticky z brankové čáry.

„Pak měl Míra Svoboda ještě jeden těžký zákrok a výborně nás podržel. Sledoval jsem to, trochu mi zatrnulo,“ přiznává Pavlát. „Že jsem statisticky přišel o čisté konto, to pro mě nic neznamená.“

„Že jsem statisticky přišel o čisté konto, to pro mě nic neznamená.“

Přitom nechybělo mnoho a táborský rodák by neudržel ani zápasovou neprůstřelnost. Závěrečný nápor přinesl střelu Tomáše Kundrátka do horní části branky, kotouč zakotvil přesně v růžku. Současně se ovšem halou prodral zvuk sirény.

„Nevěřil jsem, že to bylo po čase, hrozně jsem nadával. Myslel jsem si, že je to gól,“ říká talentovaný mladík.

Rychlá konzultace u videa odtajnila, že puk překročil brankovou čáru až po časovém limitu. Pavlát mohl rozjet emotivní oslavu.

„Připadalo mi, jako by to byl zápas play off. Rozhodnul jeden gól a štěstí se přiklonilo na naši stranu. Každému Plzeňákovi spadl kámen ze srdce. Na druhou stranu, předvedli jsme několik výborných bloků a výhru jsme si vybojovali sami. Kluci hráli skvěle.“

Škoda vyrabovala WERK ARÉNU podruhé v této základní části. Také předchozí prohra byla ovšem pro Slezany hodně hořká. Tehdy brankáře Ondřeje Kacetla překonal 13 sekund před koncem z obranného pásma Peter Čerešňák. Šlo o rozdílový gól.

„Připadalo mi, jako by to byl zápas play off. Rozhodnul jeden gól a štěstí se přiklonilo na naši stranu.“

Plzeň svým koncentrovaným výkonem překazila oslavu domácího útočníka Martina Růžičky, který za přítomnosti rodiny obdržel od prezidenta klubu Jána Modera plaketu za překonání Richarda Krále v klubovém bodování Ocelářů. Během utkání mu na kostce nad ledem gratuloval třeba Jakub Voráček, Pavel Francouz nebo reprezentační gólman Šimon Hrubec.

„Martin Růžička je výjimečný hráč. Vždycky je super, když porazíte takového hráče a hlavně takový tým, jako je Třinec,“ přidal chválu Pavlát.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz