Boj o titul? Dynamo má nového trenéra!

Foto: hcdynamo.cz

„Cokoli jiného než medaile bude neúspěch,“ říkal loni v létě majitel hokejových Pardubic Petr Dědek. Do příští, jubilejní sté sezony klubu má očekávání ještě vyšší, a proto hledal trenéra s velkým jménem i mistrovskou zkušeností – do Pardubic přichází Radim Rulík. Na tiskové konferenci navíc Východočeši představili i jeho asistenty.

Čtyři roky šéfoval Mladé Boleslavi, tým z města automobilů dvakrát dovedl semifinále, jednou do čtvrtfinále a v covidové sezoně na čtvrté místo po základní části.

Teď ale Radim Rulík Středočechy opouští, do svých služeb ho zlákalo Dynamo. Pardubice staví pro novou sezonu hvězdný kádr s posilami z konkurenčních extraligových týmů i KHL, a to s jediným cílem – vyhrát titul a oslavit tak své hokejové století.

„Přestože jsem měl v Mladé Boleslavi ještě smlouvu, tak jsem si nechal nabídku z Pardubic projít hlavou a dospěl k tomu, že je čas udělat změnu. Nemám dobré zkušenosti s tím být dlouho na jednom místě,“ uvedl Rulík ke svému rozhodnutí.

„Přestože jsem měl v Mladé Boleslavi ještě smlouvu, tak jsem si nechal nabídku z Pardubic projít hlavou a dospěl k tomu, že je čas udělat změnu. Nemám dobré zkušenosti s tím být dlouho na jednom místě.“

„Už v uplynulé sezoně byl v Dynamu velice kvalitní tým, skladba pardubického kádru osloví asi každého trenéra, protože je velice kvalitní. Samozřejmě je mi jasné, že v Pardubicích budou jen ty nejvyšší ambice,“ dodal ke svému novému angažmá Radim Rulík.

„Za Radima mluví jeho výsledky a bohaté zkušenosti, proto jsme ho oslovili a chtěli získat do Pardubic. Je to velká autorita. Byl úspěšný jak v extralize, tak u reprezentace. Pro mě je to kouč, který dovede Dynamo zpátky k medailím,“ vyjádřil se k novému šéfovi pardubické střídačky majoritní vlastník klubu Petr Dědek.

Už dříve formuloval požadavky na nového trenéra jasně – chtěl vítězný typ s delší trenérskou historií. Radim Rulík splňuje obojí na maximum.

„Za Radima mluví jeho výsledky a bohaté zkušenosti, proto jsme ho oslovili a chtěli získat do Pardubic. Je to velká autorita. Byl úspěšný jak v extralize, tak u reprezentace. Pro mě je to kouč, který dovede Dynamo zpátky k medailím.“

V nejvyšší tuzemské soutěži stál poprvé na lavičce už v roce 1991, prošel třeba Karlovými Vary, Plzní, Spartou, Znojmem nebo Chomutovem. V roce 2015 dovedl Litvínov k historickému mistrovskému titulu.

Zahraniční zkušenosti má navíc z Omsku, Popradu (tehdy KHL) i slovenských Košic, velký mezinárodní úspěch pak slavil v letech 2000 a 2001, kdy s juniorským týmem Česku republiky přivezl dosud jediné zlaté medaile z mistrovství světa.

A zlatou medaili z mistrovství světa má i s dospělou reprezentací Česka, v roce 2005 totiž dělal asistenta Vladimíru Růžičkovi na MS ve Vídni.

„Radima znám spoustu let, a když jsme si sedli ke stolu, bavili jsme se o tom, kam Dynamo bude směřovat, tak jsme našli velkou shodu a věděli jsme, že tohle je trenér, kterého bychom chtěli k týmu, který se tady skládá,“ prozradil sportovní ředitel Dušan Salfický.

Ten s Rulíkem konzultoval i jeho nové asistenty – na lavičku Dynama se vrací Richard Král a třetím do party bude Králův dlouholetý parťák Marek Zadina ze silného Třince!

„Richard podpoří hlavního trenéra v návaznosti na práci, která se udělala za poslední dva roky, protože si myslím že to byla spousta dobré práce,“ těší Dušana Salfického.

„Od změny na lavičce si slibujeme právě to, co se nám do týmu nepovedlo dostat v loňské sezoně, třeba jiný pohled na určité herní činnosti, například oslabení a přesilovky. Díky zkušenostem nového realizačního týmu se snad zase posuneme o něco výše,“ doplnil Salfický, který s Rulíkem podepsal smlouvu na dvě sezony s roční opcí.

Marek Zadina se do Pardubic vrací po pěti letech

Nový asistent Zadina se pak do Pardubic vrací po pěti letech. S Richardem Králem strávil kromě většiny hráčské kariéry také několik let u juniorů Dynama. V sezoně 2015/16 se krátce objevili také u A-týmu.

Otec Filipa Zadiny se navíc může chlubit trenérskými úspěchy z posledních let, s Třincem vybojoval dvě zlaté medaile a nyní je opět ve finále.

„Když jsem trénoval, tak kluci ještě hráli, takže jsem je zažil jako soupeře. Teď také trénují, znám je tedy i jako soupeře z hlediska trenérské práce. Pro mě je důležité, že jsou z pardubického prostředí, sám jsem chtěl, aby to byli kluci z Pardubic,“ vysvětlil Rulík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz