Bojujte za Spartu!? Musíme najít cestu ven, říká o krizi Piskáček

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

30. ledna 2020, 8:57

Adam Bagar

Hokejisté Sparty pokračují v trápení, čekání na vítězství v normální hrací době natáhli už na šest zápasů. Naposledy se už počtvrté v sezoně sklonili Liberci, před nespokojenými fanoušky padli vysoko 2:6. „Když dostaneme doma šest gólů, těžko můžeme vyhrát,“ smutní obránce Jan Piskáček.

Klíčová byla hned první třetina, už v čase 11:56 svítilo na kostce pro sparťany děsivé skóre 0:3. „Rychle jsme snížili a byli zpátky v zápase, ale pak přijdeme na druhou třetinu a už po několika sekundách dostaneme čtvrtý gól. Zase to tak bylo o tři,“ kroutí hlavou.

Autorem uklidňující liberecké trefy byl Libor Hudáček, jenž pak parádní formu potvrdil dalšími dvěma zásahy a slavil druhý hattrick v krátké době. „Je to top hráč v lize. Nepříjemný. Říkáme si o tom, ale stejně nám dal zase góly,“ chválí hrdinu středeční dohrávky.

V ní domácí nakupili spoustu chyb a soupeř je za to nemilosrdně trestal. „Je to tak. Máme tam i dobré pasáže, ale pak uděláme chybu a jsme za to potrestaní. Většina gólů byla po individuální chybě. Musíme se z toho ponaučit a rozebrat si to,“ má jasno Jan Piskáček.

Liberec hrál v O2 areně v ohromné pohodě, naopak na Spartě bylo znát, že k ní má dost daleko. „Víme, že máme nějaký problém. Snažíme se na to nemyslet a každý den pracovat. Jinak než poctivou hrou, prací a dřinou se z toho nedostaneme,“ hlásí Piskáček.

Ten se sice brání slovu krize, ale jak jinak nazvat poslední vystoupení party kolem kouče Kruppa, když za šest utkání urvala dva body za šťastnou výhru nad Dynamem? Od Kladna jinak dostala osmičku, od Liberce a Plzně šestku a jasně padla i na Hané či ve Zlíně.

„Liberec si tím prošel na začátku sezony, my to máme teď. Snažíme se hrát s hlavou nahoře, ale chyby nás semílají. Musíme najít cestu ven. Kdybychom se v tom nějak utápěli, co by to mělo za význam? Snažíme se z toho dostat, řešíme to, rozebíráme,“ popisuje.

Z hlediště se několikrát ozvalo „Bojujte za Spartu!“, známé z předchozích ročníků. „Člověk to slyší, vnímá. Věřím, že se to fanouškům nelíbí, ale nám taky ne. Nikdo v kabině nerad prohrává. Jak říkám, jinak než poctivou prací a dřinou se z toho nedostaneme.“

Další šanci zlomit herní i výsledkovou bídu má Sparta v pátek na ledě mistrovského Třince, kde ji čeká těžká šichta. „Je to pro nás další šance se z toho dostat. Doufám, že vyhrajeme, získáme tři body a vrátíme se na cestu, na níž jsme byli předtím,“ věří Piskáček.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz