Sparta hlásí podpis s další oporou. Forman prodloužil o dva roky

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

27. ledna 2020, 15:52

Václav Jáchim

Před několika dny kapitán Michal Řepík, teď se s vedením pražské Sparty dohodl na další spolupráci také Miroslav Forman. Pražané udrželi další z opor, zkušený bojovník podepsal s klubem novou dvouletou smlouvu. Sparta o tom informuje na svém webu.

Forman je sparťanský srdcař, nejvyšší soutěž dosud nikde jinde nehrál. Během letošní sezony nastoupil za milovaný klub už ke 400. extraligovému duelu. Ačkoli neměl nouzi o zájemce z jiných týmů, devětadvacetiletý rodák z Mělníka minimálně další dvě sezony pokračuje ve Spartě.

„Měli jsme zájem, aby ve Spartě zůstal, stejně tak i on. Domluva byla velice rychlá, dohodli jsme na spolupráci na následující dvě sezony," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Hokejista s reprezentačními zkušenostmi, který se v prosinci 2016 představil na ruském turnaji Channel One Cup, chyběl v letošní sezoně pouze jednou. Aktuálně má Forman na kontě sedm branek a 16 nahrávek. „Jsem moc šťastný, že budu nadále hrát v mém mateřském klubu. Popravdě si už neumím představit, že bych hájil jiný dres," uvedl Forman.

Ve Spartě mají radost, že klíčového útočníka udrželi. „"Míra je hráč, který u nás hraje celou svou kariéru. Je to náš odchovanec. Chceme, abychom takové hráče měli v naší kabině," doplnil Jaroslav Hlinka.

V tuzemské nejvyšší soutěži zatím Forman sehrál 374 zápasů, vstřelil 66 gólů a přidal 117 asistencí. Dalších 57 zápasů absolvoval v play off, kde zaznamenal 10 branek a 18 nahrávek. V extralize hrál Forman za Spartu poprvé v ročníku 2010-11.

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz