Boleslav bodovala počtvrté v řadě. Získáváme sebevědomí, přiznává Pavlík

Filip Pavlík | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Mladá Boleslav začíná pomalu být pro hradecké hokejisty už více než neoblíbený soupeř. Obzvláště pak na vlastním ledě. Naposledy totiž Mountfield porazil Bruslaře v ČPP Aréně 19. března 2022 v prvním čtvrtfinálovém souboji. Od té doby padl šestkrát, čtyřikrát ale získal alespoň bod. A to včetně středečního zápasu, ve kterém sice dotáhl dvougólové manko, v prodloužení však padl.

Dva body tak slavil i exhradecký obránce Filip Pavlík, pro nějž to byl návrat na východ Čech v dresu soupeře. „Bylo to hrozně hezké od fanoušků, že si po těch letech tady vzpomněli,“ oceňuje hradecké příznivce zkušený obránce.

A přivítání se dočkalo oblíbenému „Kácovi“ více než důstojné. V první komerční přestávce proběhlo děkovné video na kostce, transparentem se hned záhy prezentoval i domácí kotel. „Sedm let nejprve jako domácí, teď jako protihráč. Byl to pro mě v tomhle specifický zápas a vždycky to má něco do sebe,“ přemítá Pavlík. I po odchodu z Hradce svůj bývalý tým navíc sleduje. „Extraligu sleduji komplexně, občas si i napíšeme s bývalými spoluhráči, kamarády. Stále jsme v kontaktu,“ prozrazuje.

Odchovanec třineckého hokeje tak zažil poprvé vzájemný duel na hradeckém ledě z hostující strany, a rovnou vítězně. „Dva body jsou skvělé, i když je škoda, že to nebylo za tři,“ shoduje se s Róbertem Lantošim, který v mixzóně mluvil velmi podobně. Boleslav totiž měla duel rozehraný skvěle, dlouho kontrolovala dvougólové vedení a místy se ozýval z tribun pískot.

„Sedm let nejprve jako domácí, teď jako protihráč. Byl to pro mě v tomhle specifický zápas."

Gól Blaina z 51. minuty ale vnesl do zápasu drama, které přiživil v čase 57:37 přesnou bombou Giorgio Estephan, což ocenil i slovenský forvard, jenž duel v prodloužení rozhodl. „Trefil to parádně, lépe se to podle mě ani trefit nedá,“ skládal po zápase na dálku poklonu kanadskému útočníkovi. „Měli holt šanci, tu využili a dali góly, tak to je,“ říká smířlivě Pavlík.

Celkem 669 dní tak trvá neporazitelnost Boleslavi na hradeckém ledě. „Tak asi tady na ně umíme,“ směje se boleslavská posila, jenž přišla v rámci trejdu za Martina Pláňka. „Je to ale pěkná série, snad to bude takhle pokračovat. Když to řeknu takhle: jen tak dál,“ posílá povzbudivá slova do kabiny.

Z posledních čtyř duelů tak vytěžili Bruslaři šest bodů. A i díky tomu, že Kladno ve středu nehrálo, poskočili na 13. místo. Od poslední příčky se odpoutali poprvé od 28. listopadu, tedy přesně po padesáti dnech! „Je to určitě super, ale koukáme se zápas od zápasu, abychom podali dobrý výkon a sbírali body. Teď už se zase budeme koncentrovat na pátek,“ má jasno 31letý obránce.

„S každým zápasem, ve kterém něco získáme, máme větší a větší sebevědomí."

Co stojí za zlepšením v podobě pravidelného přísunu bodů? „S každým zápasem, ve kterém něco získáme, máme větší a větší sebevědomí a více věříme ve vlastní schopnosti. Máte pak i psychickou výhodu, když stojíte proti soupeři, jemuž se třeba úplně v poslední době nedaří,“ prozrazuje extraligový mistr ze sezony 2014/2015.

Recept na pravidelný přísun bodů je podle majitele jedné z nejtvrdších střel v extralize jasný. „Musíme se opřít o dobrou defenzivu, dělat vzadu co nejméně chyb a proměňovat šance. Máme slušné přesilovky, i těmi si můžeme pomoct,“ naráží na fakt, že mají Boleslavští aktuálně druhou nejlepší početní výhodu v extralize. Zvládnou se Bruslaři zachránit bez nutnosti absolvovat baráž?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz