Brali jsme práci zkušeným borcům, byla to vojna, vzpomíná Jágr

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Jaromír Jágr se do seniorského hokeje začal prosazovat v roce 1988, což je z pohledu dnešní mládeže takřka „pravěk“. Jak těžká cesta vedla z Kladna do nejslavnější ligy světa a později do prestižního Triple Gold Clubu? O tom se legendární útočník rozpovídal v magazínu Coach.

Za mládežnické roky i třicet let profesionální kariéry vystřídal nespočet trenérů. Každý z nich Jágrovi na jeho cestě pomohl, byť různými způsoby.

„Já beru hokej jako život. Nemůžeš si vybírat a pamatovat jen trenéry, kteří ti dali něco pozitivního. Všechno vás nějakým způsobem osloví a ovlivní. Nezáleží, jestli je to negativní, nebo pozitivní. Negativní zážitky vám mnohdy dají víc než ty pozitivní,“ vypráví.

Nejlepší český hokejista všech dob zároveň vzpomíná na svůj přechod do dospělého hokeje v šestnácti letech.

„Přišli jsme asi tři nebo čtyři mladí hráči a najednou jsme zabírali místo zkušeným borcům. Tehdy hrát nejvyšší soutěž znamenalo velkou prestiž. Nemusel jsi normálně pracovat, bral jsi na tu dobu slušné peníze a mohl jsi cestovat do zahraničí,“ říká.

„Takže tím jsme jim začali brát jejich krásné zaměstnání, což se jim pochopitelně nelíbilo. Tím byla těžší konkurence a tím to bylo těžší pro nás mladší hráče, abychom zapadli a prosadili se. Řekl bych dokonce, že to pro nás byla trochu vojna,“ hledá přirovnání ke dřině, kterou musel při boji o místo absolvovat.

Jaromír Jágr v červnovém vydání magazínu Coach prochází i pozdější kariéru a vrací se k trenérům, kteří ho ovlivnili. Měsíčník určený nejen pro trenéry, který nabízí poznatky odborníků napříč různými sporty, si můžete stáhnout na tomto odkaze.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz