Bruslaři se trápí, padli popáté v řadě. Musíme si dát do držky, zuří Voráček

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

29. prosince 2016, 16:56

Zdena Bobková

Trápící se Mladá Boleslav se střetla s plzeňskou Škodovkou. Oba týmy na tom před zápasem nebyly nijak růžově a vyhrály jen jediný duel z posledních pěti zápasů. O to větší motivace byla znát, zvlášť když před zápasem oba celky dělily čtyři body. Ty ale Plzeň dokázala houževnatým a jednoduchým hokejem dokázala umazat a v Mladé Boleslavi zvítězila 4:2. Boleslav tak své trápení pouze prohloubila…

První třetina se nesla ve vyrovnaném duchu, ačkoliv opticky se výraznějším celkem zdála být plzeňská Škodovka. Boleslav ale v závěru prvního dějství hrála přesilovou hru a v ní přišla první přesná trefa středečního duelu. Orsava zůstal zapomenutý na útočné modré, v samostatném úniku vymíchal plzeňského gólmana a poslal mu puk mezi betony. Bruslaři tak mohli být po první třetině spokojení, rozhodně co se týče skóre.

„První třetina bylo takové oťukávání, čekalo se na to, kdo udělá chybu,“ hodnotí domácí obránce Tomáš Voráček. „Šli jsme do vedení, které jsme ale neudrželi, ba naopak, napadaly nám tam góly,“ hořekuje boleslavský zadák. Bruslaři totiž ve druhé třetině propadli a vyrovnaný výkon z první části byl ten tam.

To Plzeň věděla přesně, co chtěla a šla si za tím. „Plnili jsme to, co po nás trenéři chtěli – tlačit se do koncovky. Dali jsme gól i v přesilovce, což se nám poslední dobou moc nedařilo,“ hledá klíčové okamžiky ve hře svého týmu dvougólový a celkově tříbodový hrdina Tomáš Svoboda. Plzeňští dobře věděli, co na Boleslav hrát a plnili to od samého začátku. „Je pravda, že byla trošku škoda, když jsme v první třetině inkasovali, ale jinak se naše hra zlepšovala, což pak ústilo v góly,“ těší útočníka Západočechů.

Jeho protihráč však s hrou svého týmu spokojen rozhodně nebyl. Boleslav ve druhé části inkasovala celkem třikrát. Plzeň navíc přidala čtvrtý gól hned na úvod třetí dvacetiminutovky a prakticky bylo rozhodnuto. „My začneme něco hrát, až když nám nateče do bot a sami nevíme, jak z toho ven,“ lamentuje Voráček. „Musíme se odrazit od jednoduchých věcí. Stále si to říkáme, ale provedení na ledě není takové, jaké bychom si představovali. Ale to si musíme v šatně vyříkat, nebo si dát do držky, ale takhle to dál nejde,“ rozčiluje se obránce se čtyřkou na hrudi.

Plzeňští se v tabulce dotáhli na Mladou Boleslav a po středečním duelu na ní ztrácí už pouhý bod. „Je důležité sbírat body. Snažit se dotahovat vršek tabulky a utíkat spodku,“ ví Svoboda.

„Zlepšili jsme střelbu a to byla ta hlavní věc, kterou jsme potřebovali na naší hře vylepšit. Proti Olomouci jsme vystřelili pouze třináctkrát, a to je málo. Chtěli jsme se tlačit do koncovky a střílet odevšad,“ prozrazuje recept na úspěch plzeňský útočník. To se potvrdilo. Plzeň se proti Boleslavi prosadila jednoduchým hokejem. Střílela prakticky z každé pozice a celkově svého soka přestřílela v poměru 42:29. „Momentálně nemáme formu na to, abychom dávali góly do prázdné brány. Jsem rád, že to tam napadalo,“ těší plzeňského forvarda, který byl navíc po skončení duelu vyhlášen nejlepším hráčem hostujícího celku.

To Tomáše Voráčka právě přílišná kombinace ve hře jeho týmu spíše trápila: „Vymýšlíme zbytečně složité věci, místo toho, abychom hráli náš jednoduchý hokej, který nás zdobil po celou minulou sezónu. Jenže my děláme prostě nepochopitelné věci. Z toho pak plynou ty chyby, nabaluje se a pramení z toho góly, které dostáváme.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz