Brutální K.O. na Slovanu! Bývalý liberecký tvrďák je v nemocnici

13. listopadu 2020, 9:07

Adam Bagar

Zápas nejvyšší slovenské soutěže mezi Slovanem Bratislava a Michalovcemi přinesl jedenáct branek, ale také málo vídanou „bitku“, po níž museli na led dokonce zdravotníci s nosítky.

K nepříjemnému momentu došlo jen 33 sekund před třetí sirénou poté, co hostující Tomáš Török upravil skóre na konečných 7:4. Proti sobě se postavili dva tvrdí beci. Na jedné straně Patrik Maier, na druhé o devět let starší Kanaďan Mark Louis.

Oba kohouti zahodili rukavice, očekávaný pěstní souboj však bleskově skončil. Louis odstrčil čárového rozhodčího a jednou ranou doslova knokautoval domácího zadáka, který po úderu na bradu zůstal desítky sekund nehybně ležet na ledě.

„Ou, to bylo rychlé K.O.!“ reagoval komentátor zápasu na stanici Sport 1 Stanislav Benčat na brutální direkt na Maiera, jehož čeští fanoušci dobře znají jako tvrďáka z dvouletého působení pod Ještědem a také na farmě v Benátkách nad Jizerou.

Tentokrát se nejspíš kvůli sudímu nestačil včas připravit na možný úder protivníka. „Rozhodčí se do toho přimotal ve chvíli, kdy tam neměl být. Velmi zbytečné zranění kvůli jeho chybě,“ napsal na Twitteru Maierův spoluhráč Branislav Rapáč.

Maier opouštěl led na nosítkách, byl při vědomí a komunikoval. „K závěru zápasu se nechci vyjadřovat. Ale někdo tam udělal velkou chybu. Maier si nic nepamatuje a je v nemocnici,“ líčil po utkání asistent trenéra Slovanu Rudolf Jendek.

„Patrik je v nemocnici na pozorování. V kabině byl při vědomí, stál i na vlastních nohách, nic si ale nepamatuje. Má bolestivě zatlačený jeden zub, ostatní důsledky ukážou až odborná vyšetření,“ přidal později bratislavský klub na Twitteru.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz