Bykov volá po konci KHL. Bude to přínos pro celé lidstvo, hlásí

Foto: dynamo.ru

16. března 2020, 9:14

Adam Bagar

Kontinentální liga je jednou z posledních soutěží, kterou ještě kvůli koronaviru nepřerušili, případně úplně neodpískali. To však kritizuje legendární Vjačeslav Bykov, podle nějž by se KHL měla přestat hrát.

Soutěž už má za sebou úvodní kolo play off a čeká na čtvrtfinále, které má vypuknout v úterý sérií mezi Nur-Sultanem a Novosibirskem. O den později mají začít Kazaň s Ufou a také další moskevské derby, Dynamo s Dmitrijem Jaškinem po postupu přes Spartak čeká CSKA.

Že vám počet sérií nesedí? Ano, Petrohrad už postoupil do semifinále. Jokerit Helsinky totiž během soboty oznámil, že z důvodu bezpečnostního opatření proti šířící se nákaze koronaviru do dalšího průběhu play off KHL nenastoupí. Rovněž na to Vjačeslav Bykov poukazuje.

„Všechny evropské země věnují pozornost hlavně zdraví lidí, proto se v Jokeritu tak rozhodli. V celé Evropě jsou zakázány všechny sportovní akce. Během takové epidemie by neměly být žádné radovánky, zdraví lidí je na prvním místě,“ říká bývalý kouč ruské reprezentace.

„Myslím, že by bylo logičtější Gagarinův pohár zastavit. Musíme se starat i o zdraví hráčů, kteří jsou také ohroženi. Situace ve světě je složitá, tuhle nemoc musíme porazit společným úsilím. Myslím, že bude lepší to ukončit a prohlásit tento ročník za neplatný,“ dodává Bykov.

Foto: Twitter: Jokerit Helsinky

„Je tu i finanční stránka, ale soutěže stejně končí. Jde o zdraví lidí, proto se nic nekoná. Užívat si hru v době, kdy vládne smutek a umírají lidé, není správné. Pokud teď všechno přerušíme a odstraníme rizika, bude to přínos pro celé lidstvo,“ míní devětapadesátiletá hokejová legenda.

Stejně jako dvojnásobný olympijský vítěz a pětinásobný mistr světa to vidí také šéf IIHF René Fasel. „Bylo by to spravedlivé. Musíme akceptovat skutečnost, že Jokerit nepokračuje v play off. Rozhodli se tak, aby chránili populaci a její zdraví, které je velmi důležité,“ hlásí.

Vyslyší je vedení soutěže?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz