Bývalý obránce Komety, Znojma či Prostějova prodloužil v Dánsku

Foto: kozel83.rajce.idnes.cz

27. února 2021, 17:24

Adam Bagar

Obránce Aleš Sova už má jasno o nadcházející sezoně 2021/22, stráví ji v oblíbeném Dánsku. S tamním Odense se dohodl na nové roční smlouvě, klub o tom informoval na svých webových stránkách.

29letý brněnský rodák začal sezonu v prvoligovém Prostějově, který ale na začátku roku po 10 zápasech (1+2) opustil a kývl na nabídku Odense. V nejvyšší dánské soutěži stihl odehrát už 12 utkání, zapsal v nich dva body (1+1) a svými výkony si řekl o prodloužení spolupráce.

„Aleš je kvalitní obránce, který hned přispěl ke zpevnění našich obranných řad. Do defenzivy přinesl klid a stabilitu, zároveň přispívá také k útočné hře. Tohle přesně potřebujeme,“ hlásí generální ředitel klubu Ole Nielsen na adresu jednoho z klíčových zadáků v mančaftu.

Toho můžeme označit za hokejového cestovatele. Už dřív si zahrál v Itálii, ve Francii, EBEL ve Znojmě či zámořskou ECHL. A když se upsal Buldokům, rovněž nešel do neznámého prostředí, dánskou ligu si vyzkoušel necelé dvě sezony v Herningu a krátce ve Frederikshavnu.

„Užívám si to tady, takže když vedení přišlo s nabídkou nového kontraktu, bylo snadné se rozhodnout.“

Z nové smlouvy s Odense je nadšený. „Užívám si to tady, takže když vedení přišlo s nabídkou nového kontraktu, bylo snadné se rozhodnout. Klub nyní prochází určitým vývojem. Věřím, že ten v budoucnu povede k úspěchu, a těším se, že toho budu součástí,“ říká Aleš Sova.

Sova má na kontě i pět extraligových startů za Kometu

Ten sice strávil podstatnou část své dosavadní kariéry v zahraničních soutěžích, ale zahrál si i v Česku. Kromě Prostějova působil v Havlíčkově Brodě či mateřské Kometě, za kterou naskočil i do pěti extraligových klání (0+1). O patro níž zapsal 104 startů s bilancí 13 bodů (4+9).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz