Češi ladí na Nory: Faksa má zpoždění, na soupisce i Hynek Zohorna

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

11. května 2019, 12:04

Václav Jáchim

(BRATISLAVA, od našeho zpravodaje) Skvělou úvodní bitvu se Švédy nechali za zády, teď už čeští hokejisté myslí na dalšího soupeře. Ve 20:15 hodin vypukne duel s Nory, hokejisté měli dopoledne dobrovolné rozbruslení, všichni se už chystají na další důležitý zápas.

Vyhecované a náročné utkání s Tre Kronor skončilo v pátek před 23. hodinou, reprezentanti potřebovali rychle dobít baterky. „Rozbruslení bylo dobrovolné, někteří hráči šli, jiní ne. Program máme podobný jako včera. Proběhne video, následuje oběd, pak mají kluci odpočinek a přípravu na zápas," vypočítal asistent Robert Reichel.

Na ledě tréninkové haly bruslilo jedenáct hráčů v poli a gólman Šimon Hrubec. Patrik Bartošák v noci odjel do Ostravy a byl přítomen narození syna Damiana. „Podle posledních zpráv by měl dorazit během hodinky.," řekl před polednem Reichel.

Příjezd Faksy? Komplikace byly s letenkami

Národní tým něco podobného dlouho nezažil. „Byla to rychlá akce, ale my to věděli dopředu. Pokud by to narušilo zápas, tak tady Patrik zůstal. Takhle mu bylo dovoleno odjet. Myslím, že jsme to zvládli bravurně. Náš masér Filip Ondráček jel s ním, aby neřídil. Vše proběhlo, jak mělo, Patrik se během odpoledne vrátí," připomněl Reichel.

Zatím není jasné, kdo se večer postaví do české branky. „Neřeknu vám, kdo bude chytat. Gólmani to ale ví," uvedl olympijský vítěz z Nagana. Dnes byl v Bratislavě očekáván příjezd Radka Faksy, hlavní kouč Miloš Říha předpokládal, že by útočník Dallasu přiletěl dopoledne do Vídně a případně naskočil už proti Norům.

Jenomže Faksa má zpoždění. „Dnes tu určitě nebude, všechno vypadá na zítřek. Pak uvidíme, co bude dál," řekl Reichel. Co je příčinou průtahů? „Komplikace byly hlavně s letem, vesměs všechno je vyprodané. Ale vyřešilo se to," doplnil.

Reichel: Norové jsou pokaždé nepříjemní, opravdu těžký soupeř

V české ofenzivě se narodila jiná novinka, na oficiální soupisku pro turnaj bude dopsán Hynek Zohorna. „Bude ve čtvrté lajně na křídle," potvrdil Reichel. Čerstvý novic v kádru ruského Chabarovsku je na šampionátu poprvé, v minulosti nehrál ani MS osmnáctiletých či dvacetiletých. V kádru doplní staršího bratra Tomáše, proti Norům budou hrát spolu, doplní je Michal Řepík.

Po skvělém startu do turnaje chtějí Češi potvrdit předpoklady, rychle potřebují setřást únavu. „Vždycky je to jednodušší, když se vyhraje. Věřím, že kluci budou na dnešní těžký zápas připraveni. A že na sto procent splní to, co po nich budeme chtít," připomněl Reichel. Severský soupeř zahájil porážkou 2:5 s Ruskem.

„Co si pamatuji, Norové jsou pokaždé nepříjemní. Zažil jsem to jako hráč, opravdu těžký soupeř. Kluci na to budou připraveni. Pokud budeme dělat věci, které chceme, a které jsme dělali včera,  tak věřím, že máme sílu na to je porazit," uzavřel Robert Reichel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz