Čtyři změny před Karjalou: šanci dostanou nováčci Dietz, Pavelka, Hyka a Lenc

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Před necelými dvěma týdny oznámil trenér Josef Jandač nominaci na turnaj Karjala, přičemž poznamenal, že je připraven na případné omluvenky. Zdravotní či jiné výpadky potkaly Švédy i další výběry, český národní tým není výjimkou. Už před několika dny bylo jasné, že vzhledem ke zlomenině ruky nebude k dispozici Tomáš Kundrátek. Z původního kádru následně vypadli také jiný obránce Vladimír Roth, útočníci Jan Buchtele a Robert Kousal. Trenéři místo nich zařadili čtyři hráče, kteří se na elitní mezistátní úrovni dosud neobjevili.

Jak hokej.cz informoval tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund, trenér Josef Jandač zařadil do týmu obránce Stanislava Dietze z hradeckého Mountfieldu, litvínovského Tomáše Pavelku a dvojici boleslavských útočníků Tomáše Hyku s Radanem Lencem. Všichni jsou v národním týmu nováčky - podobně jako dříve nominovaní Karel Vejmelka, Michal Bulíř, Robin Hanzl a David Kämpf.

Brněnský gólman Vejmelka patrně bude s elitním výběrem jen trénovat, podobně jako na loňských akcích třeba David Rittitch. Josef Jandač uvedl, že pokud nenastanou náhlé události, porci zápasů si rozdělí Dominik Furch a Šimon Hrubec. Nováčci v poli ovšem šanci dostanou. Pavelka, Kämpf a Hyka v minulosti okusili atmosféru šampionátů do 18 či 20 let, naopak Dietz, Lenc, Hanzl a Bulíř na špičkových juniorských turnajích nestartovali.

Po výpadcích Kundrátka a Buchteleho je v aktuálním kádru národního týmu osm hokejistů z ruské KHL, Jan Kovář by měl podle původní dohody sehrát pouze duel se Švédy v Plzni. Ten naopak vynechají liberečtí Radim Šimek s Michalem Bulířem, jelikož v úterý 1. listopadu hrají zápas Ligy mistrů s Vítkovicemi. Oba Bílí Tygři se poté připojí k výběru Josefa Jandače.

Příprava reprezentace odstartuje v úterý odpoledne v Plzni, kde budou mít hokejisté nejprve sraz a poté úvodní trénink. Ve čtvrtek 3. listopadu vyzvou Češi na plzeňském ledě Švédy, zápas začíná v 18 hodin. Následující den se obě výpravy přesunou do Helsinek, kde český národní tým čekají zápasy proti Finsku a v neděli poslední duel s Rusy.

Na utkání v Plzni se Švédy aktuálně ubývá v prodeji zhruba 2.500 vstupenek, z nichž je většina ke stání. Vstupenky je možné zakoupit přímo ve fanshopu plzeňské arény, případně prostřednictvím sítě Ticketportal.

Nominace české reprezentace na turnaj Karjala (3. - 6. listopadu 2016, Helsinky a Plzeň):

Brankáři:
Dominik Furch (Omsk, KHL), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec), Karel Vejmelka (HC Kometa Brno).

Obránci:
Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Adam Polášek (Novosibirsk, KHL), Petr Zámorský (Örebro, Švédsko), Milan Doudera (HC Oceláři Třinec), Radim Šimek (Bílí Tygři Liberec), Jan Rutta (Piráti Chomutov), Stanislav Dietz (Mountfield HK), Tomáš Pavelka (HC VERVA Litvínov).

Útočníci:
Jan Kovář, Tomáš Filippi (oba Magnitogorsk, KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva, KHL), Roman Horák (Podolsk, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Marek Kvapil (HC Kometa Brno), Richard Jarůšek (Mountfield HK), Dominik Kubalík (HC Škoda Plzeň), Petr Holík (PSG Zlín), David Kämpf (Piráti Chomutov), Michal Bulíř (Bílí Tygři Liberec), Robin Hanzl (HC VERVA Litvínov), Tomáš Hyka, Radan Lenc (oba BK Mladá Boleslav).

Realizační tým:

Generální manažer: Martin Ručinský.
Manažer: Milan Hnilička.
Hlavní trenér: Josef Jandač.
Asistenti: Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.
Skaut: Jiří Fischer.
Trenér brankářů: Petr Jaroš.
Videokouč: Denis Havel.
Lékař: MUDr. Tomáš Vyskočil.
Fyzioterapeuti: Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček.
Tiskový mluvčí: Zdeněk Zikmund. 

Program turnaje Karjala 2016:

Čtvrtek 3. listopadu:

17:30 Finsko – Rusko (Helsinky, Hartwall Arena)
18:00 Česko – Švédsko (Plzeň, Home Monitoring arena)

Sobota 5. listopadu:

12:30 Švédsko – Rusko (Helsinky, Hartwall Arena)
16:30 Finsko –Česko (Helsinky, Hartwall Arena)

Neděle 6. listopadu:

12:30 Česko – Rusko (Helsinky, Hartwall Arena)
16:30 Finsko – Švédsko (Helsinky, Hartwall Arena)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz