Ďábel Rittich vynuloval Kometu. Stříteský: Zkrátka chytá famózně!

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

17. října 2015, 12:51

Zdena Bobková

Souboj o přední patra extraligové tabulky, přesně to byl páteční zápas mezi Mladou Boleslaví a brněnskou Kometou. Nutno podotknout, že vzájemné zápasy jsou vždy okořeněné notnou dávkou emocí z obou stran. Bruslaři však utkání víc než ovládli a svého brněnského soka poslali domů s uzlíčkem čtyřgólové nadílky. Sami neinkasovali ani jednou a výkon Davida Ritticha vyšperkovali prvním čistým kontem v sezoně!

„Před zápasem jsme měli jasnou taktiku – David vychytá nulu a my vyhrajeme,“ říká s úsměvem jednogólový Lukáš Pabiška. „Ne, teď vážně. Chtěli jsme hrát dobře střední pásmo a hlídat soupeřovy brejky,“ pokračuje už naprosto vážně. „Věděli jsme moc dobře, že Kometa umí rychle otáčet hru, chodí do brejků. Museli jsme mít dobře pokryté střední pásmo a samozřejmě naši klasiku – tlačit se do brány a hodně střílet, aby tam něco spadlo nebo se to k nám odrazilo. A tahle taktika nám opět zafungovala,“ hlásí po zápase s úsměvem.

„Obětavost zkrátka nenatrénujete. Buď tam skočíte, nebo ne.“

Boleslavi se podařilo dostat do vedení poměrně rychle, brankáře Čiliaka překonal Látal již po necelých třech minutách. Další přesný zásah si připsal právě Pabiška, který nejprve téměř ztratil puk při přechodu do útočného pásma, ale záda mu kryl Jarůšek, který si u gólu připsal asistenci. „Chytil jsem to ve středním pásmu, máznul jsem jim to a pak to Ríša dobře zapracoval ve středním pásmu a já se rozhlížel, kde mám Vejbu. Jenže ten byl v tu chvíli ještě daleko a já si všiml, že mě křižuje Hanzlík. Zkusil jsem vystřelit a spadlo to tam,“ říká spokojeně.

Domácí sice první třetinu vyhráli rozdílem dvou branek, ale přesto si stále museli krýt záda. „Vždycky je těžké vést 2:0, protože stačí, aby dal soupeř kontaktní gól a už se klepete o výsledek a soupeře to navíc nakopne. My se ale drželi naší hry, zavírali jsme to a Ríťa nás podržel. Nebudeme si nic vykládat, byly tam tři čtyři jasné gólovky a on to vždycky chytil,“ říká ještě Pabiška na adresu Ritticha. „Kometa má hodně silný manšaft a měli spoustu času, aby s tím výsledkem něco udělali. Musím opravdu pochválit gólmana, který chytil nespočet tutovek,“ podtrhuje výkon Bruslařů Stříteský.

Na Davidu Rittichovi si vylámali zuby všichni brněnští střelci. Boleslavský muž v masce měl plné ruce práce, pochytal 42 střel! „On chytá skvěle, a to nejenom v tomto utkání. Na všech bodech, které jsme získali, má obrovský podíl,“ vyzdvihuje formu svého spoluhráče Matěj Stříteský. „Snažíme se mu pomáhat všichni, ale on zkrátka chytá famózně.“

A co říká o svém výkonu proti Kometě právě brankářská jednička Mladé Boleslavi? „Jsem za nulu samozřejmě rád, ale důležité jsou tři body a ty máme. Že je tam nula, to je jen třešnička na dortu pro mě a pro obranu,“ říká skromně ke svému výkonu David Rittich. „Kluci hrají od začátku sezony výborně. Na čem jsme se domluvili, to plní a jde nám to. Jak sami vidíte, sklízí to ovoce,“ říká na adresu svého týmu.

Boleslav se tedy po páteční výhře nad Brnem dostala na čtvrté místo extraligové tabulky, hned za Liberec, Spartu a Plzeň. Bruslaři tím rozhodně překvapují všechny hokejové experty a nemálo i své soupeře. Co tedy tým z města automobilů vyneslo tak vysoko? „Tak to bych taky rád věděl,“ usmívá se Matěj Stříteský. „Je to možná tím, že v minulé sezoně jsme hráli hrozně vabank, strašně moc jsme chtěli dávat góly a nemysleli jsme už tolik na obranu. Teď na nás ale trenéři apelují, ať hodně bráníme, a my jsme i přesto schopni si ty šance vytvořit.“ V neposlední řadě však vyzdvihuje obětavost. „Tu zkrátka nenatrénujete. Buď tam skočíte, nebo ne,“ uzavírá pětadvacetiletý obránce.

Sestřih utkání Mladá Boleslav – Kometa

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz