Ďaloga: Lidi hokej bavil. Hodně z nás mělo teploty, ale zvládlo se to

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

23. března 2023, 10:50

Lukáš Zrotal

Čtvrtý zápas mezi Kometou a Vítkovicemi patrně nabídl zatím nejlepší hokej v sérii. Brňané mohou být rádi, že ho překlopili na svoji stranu a srovnali stav na 2:2 na zápasy. „Věřím, že pokud budeme hrát tak jako teď, tak máme šanci postoupit,“ hlásí Marek Ďaloga, který přihrál na první brněnskou branku.

Výkon vašeho týmu byl hodně odlišný oproti třetímu zápasu. Kde se to ve vás vzalo?
Všichni jsme si k tomu po zápase něco řekli. Věděli jsme, že Vítkovice hrají dobře a co budou hrát. Nějaké věci změnily, ale když my do toho dáme srdce a nasazení, tak ten hokej vypadá jinak. I oni hráli perfektně, lidi to bavilo. Musíme pokračovat v této hře.

Rozhodlo hlavně více tvrdosti, vášně?
To všechno splývá. Mužstvo a lidé se tím dostanou do varu a potom nás tlačí a jde to. Myslím, že jsme hráli dobře. Vítkovice sice hrají perfektně, ale prostě jsme si za tím šli. Byl to asi nejtvrdší zápas ze série, ale to k play off patří.

Cítíte, že předvádíte nejlepší hokej v sezoně?
Tak, je to ta nejdůležitější část, ale já se na to tak nedívám. Snažíme se hrát, co nám trenér řekne. Máme tam malé šrámy, ale to mají i oni. Jde o všechno. Už není na co čekat, jdeme si za tím, co jsme si stanovili.

„Byl to asi nejtvrdší zápas ze série, ale to k play off patří."

Nedávno jste měl zdravotní problémy, už je všechno v pořádku?
Zatím ano (klepe si na zuby). Trochu to pořád cítím, ale je to mnohem lepší.

Slyšel jsem, že v obou kabinách řádí nějaká viróza…
Jo, máme to my i oni. Snažíme se s tím každý bojovat, hodně z nás mělo teploty, ale perfektně se to zvládlo. Myslím, že takové věci tým stmelí a můžou tomu strašně pomoct.

Máte proti Vítkovicím psychickou výhodu?
Nevím. My musíme dělat to, co nám trenéři řeknou. Pokud budeme hrát a bojovat jako tým, tak můžeme uspět. Domino (Dominik Furch, pozn. red) chytá perfektně a všichni hráči k tomu přistoupili fakt dobře.

„Snažíme se s tím každý bojovat, hodně z nás mělo teploty, ale perfektně se to zvládlo."

Mluvili jste s mladšími spoluhráči? Musel to pro ně být velký zápas.
Je to tak, ale jsou součástí týmu a musejí na to být připravení. Trenér je vybral, protože na to mají a myslím, že to zvládli velmi dobře.

Je opravdu tak velký rozdíl, když zápas plynule pokračuje? Po třetím zápase zazněly názory, že jste se do toho nedostali…
Myslím, že to platilo pro obě strany. Když je člověk připravený hrát, pak se patnáct minut nehraje, pak dvacet… na to se ale nemůžeme vymlouvat, situace byla pro oba týmy stejná. Oni to zvládli lépe, my zase zvládli lépe tento zápas. Diváci jsou náš šestý hráč a pomáhají nám, ale musíme i my pomáhat jim.

Když jste nahrával Martinu Zaťovičovi, věřil jste, že to trefí?
Věřil. Nevím proč, ale věřil (úsměv). Neříkám, že jsem si nevěřil na zakončení, ale řekl jsem si, že on je lepší, tak jsem to dal jemu.

Měli jste hodně přesilovek, ale využili jste jen jednu. Mají vás Vítkovice přečtené?
Vítkovice dobře brání, mají dobré hráče na oslabení. My jsme také ubránili pět na tři, je to o detailech. Připravují se na nás, mají videotrenéra, ten jim to ukazuje. Je to malých detailech, kdo koho překvapí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz