Ďaloga o fanoušcích Brna i výhře na Spartě: Hokej se musel líbit

Marek Ďaloga | Foto: Thomas Gažda, hc-kometa.cz

22. října 2022, 15:30

Petr Pavlík

Dílo dokonáno. Brňané v pátečním šlágru proti Spartě zvítězili 3:2 a zapsali už čtvrté vítězství v řadě. U cenného skalpu byl mimo jiné i obránce Marek Ďaloga, který v aktuální sezoně zaznamenal zatím jen tři asistence. Zkušený rychlík na bruslích si v pozápasovém rozhovoru kromě výkonu svého týmu pochvaloval zejména také zákroky brankáře Dominika Furcha.

Praha proti Brnu, Sparta proti Kometě. Mezi oběma týmy už několik let panuje velká rivalita. V úvodní vzájemné bitvě aktuálního ročníku se dařilo Brnu, které si odvezlo z Prahy cennou tříbodovou výhru.

„Těšili jsme se, věděli jsme, že přijde spoustu fanoušků. Ti vytvořili parádní atmosféru, bylo pro nás skvělé hrát před takovou kulisou,“ pochvaloval si zkušený bek.

Brněnští fanoušci jen pár vteřin po vhození úvodního buly zaházeli ledovou plochu konfetami a utkání bylo na nějakou dobu přerušeno.

„To byla nešťastná chvilka. My jako hráči jsme bohužel vypadli trochu z tempa, ale nebylo to pro nás nic dramatického. Atmosféra byla jinak velmi dobrá. Lidi si přišli na svoje. Takové zápasy jsou pro nás jako derby. Pamatuji si, když jsem hrál za Spartu, bylo to podobné. Divácká kulisa byla perfektní,“ okomentoval nešťastný incident.

Oba týmy vstoupily do utkání velmi aktivně a fanoušci se rozhodně nenudili. Na jedné straně likvidoval šance připravený Furch, na straně druhé pro změnu čaroval sparťanský Jakub Kovář.

„To patří k tomu. Lidi se určitě bavili. Trenér nás trošku pokáral za to, že jsme obranu hned od začátku takhle otevřeli. Myslím si ale, že fanouškům se takový hokej musel líbit,“ dodal s úsměvem na tváři.

„To byla nešťastná chvilka. My jako hráči jsme bohužel vypadli trochu z tempa, ale nebylo to pro nás nic dramatického."

Marek Ďaloga v utkání několikrát přebruslil soupeřovy obránce, když zužitkoval své pověstné bruslení. „Od toho jsem na ledě. Snažíme se co nejvíc pomáhat útočníkům. Jsem rád, že jsme přispěli k vítězství. Víme, že sparťané mají kvalitní kádr, ale na druhou stranu jsme si byli vědomi, že pokud budeme plnit pokyny od trenérů, máme šanci uspět,“ pokračoval slovenský zadák.

Jak dlouho se vůbec připravovali Brňané na duel se Spartou? „Měli jsme dva dny přípravy. Trenérský štáb to má na starosti, věřili jsme si. Když jsme šli v utkání do vedení, měli jsme navrch a z toho pramenily šance. Jak už jsem ale říkal, Sparta má kvalitní kádr, což se potvrdilo na konci. V závěru duelu nás zatlačili a díky Furchovi jsme vyhráli. Když pomůžeme jemu, on pomůže nám,“ vyzdvihl brněnského brankáře.

„Musí ale chytat dobře, od toho tam přeci je,“ vtipkoval před novináři Ďaloga.

Brňané už poněkolikáté zvládli utkání dovést do vítězného konce těsnějším rozdílem, což je dle slov brněnského obránce jedině dobře.

„Po psychické stránce jsou pro nás takové výhry jedině dobře. Snažíme se hrát dobře, ale v přípravě jsme podobné zápasy bohužel nezvládali. Teď se karta otočila. Musíme jít tvrdou prací dále. V neděli nás čeká zápas ve Varech, nebude to pro nás nic jednoduchého,“ krotí euforii Ďaloga.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz