Deset největších otázek před startem Chance ligy

11. září 2019, 10:39

Marek Hedbávný

Na hokeji je nejhezčí to, že se nedá naplánovat. Mnohdy proto překvapí. Tady je deset otázek, na jejichž odpovědi jsme opravdu zvědaví.

Jak se Vsetín vyrovná s odchodem Roba?

Valaši přivedli zvučné posily a na papíře vypadá jejich tým ještě silněji než loni. Jenže... Těžko odhadovat, co se Vsetínem udělá odchod Luboše Roba do Plzně. V minulé sezoně dal 39 gólů a došel si pro Cenu Tomáše Zelenky. 

Jak dlouho vydrží Svačina v Porubě?

Vladimír Svačina je možná nejkvalitnějším hráčem v Chance lize, vždyť ještě na jaře slavil titul s Třincem. Adekvátní nabídky na novou sezonu se ale dosud nedočkal, a tak ji začne v Porubě. Ve smlouvě má každopádně klauzuli o možném odchodu. Ostravané budou doufat, že Svačina zůstane až do konce. S ním v sestavě si totiž můžou dělat obrovské ambice.

Zahraje si Jágr za Ústí? 

Jaromír Jágr v několika rozhovorech potvrdil, že možná nastoupí za Ústí nad Labem, s kterým Kladno navázalo úzkou spolupráci. Jágr by se mohl v sestavě Slovanu objevit už na začátku sezony, aby se rozehrál po zranění. 

Co přinese nový systém?

Chance liga letos přišla s velkou novinkou: tabulka se po třiceti kolech rozdělí na dvě poloviny. Přinese tato radikální změna víc pozitiv než negativ? Názory mezi kluby se různí, uvidí se až časem...

Co se stane posledního ledna?

Letošní přestupová uzávěrka by mohla být obzvlášť zajímavá. Díky přímému postupu do extraligy si totiž může nejvyšší ambice dělat vícero týmů. Je proto možné, že se na poslední chvíli favorité pustí do přestupových dostihů...

Kdo bude králem sezony?

V sezoně 2015/2016 zářil David Stach, o rok později Jiří Říha, další ročník opanoval brankář Filip Novotný a loni kraloval Luboš Rob. Jaký příběh uvidíme letos?

Napraví si Chomutov svoje renomé?

Piráti vstoupí do sezony s výstižným heslem RESTART. Po problémech v uplynulém ročníku ale nebude lehké získat si zpět důvěru fanoušků a obecně hokejové veřejnosti.

Foto: piratichomutov.cz

Udělá Prostějov další krok?

Prostějov po svém návratu do Chance ligy ještě nevyhrál jedinou sérii v play off. Změní se to letos? Pomoci k úspěchu mají velké posily v čele s Jaroslavem Mrázkem nebo Janem Bergrem a možná i Petrem Kafkou.

Čím zaujme Václav Prospal?

Václav Prospal je jednou z nejvýraznějších osobností soutěže. Hokej miluje a občas udělá nezvyklou věc: třeba svolá tiskovku do kabiny... 

Kam až to dotáhne Sokolov se svou bojovností?

Nováček po postupu svůj kádr skoro nezměnil. Vsází totiž na týmové pojetí, ne na hvězdy. Klubová vize navíc stojí na hráčích se vztahem k regionu. I proto bude Sokolov pro všechny soupeře hodně nepříjemný. Může atakovat postupovou desítku?

Foto: Arnošt Moucha ml., Facebook HC Baník Sokolov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz