Do Koreje jsme balili měsíc, tvrdí Šmíd. Hokejisté vezli 1,5 tuny materiálu

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Mise začala, první část české reprezentace už je v Koreji. Před startem olympijských her rozbije národní tým základní tábor v Soulu. Aby měli hokejisté všechno potřebné, museli kustodi Zdeněk Šmíd (na snímku) s Petrem Ondráčkem nachystat spoustu materiálu, výstroje, pomůcek a nutných věcí. "Balit jsme začali už počátkem ledna, chystali jsme se ale mnohem dřív," říká Šmíd, jinak hlavní hospodář Českého svazu ledního hokeje.

S dlouholetým parťákem Petrem Ondráčkem na nic nesměli zapomenout. V Soulu sice lze leccos případně dokoupit, ale spousta výbavy je jedinečná. "Když jsem to počítal, do Koreje jsme vezli asi jeden a půl tuny materiálu. Od nejmenších drobností jako izolačky a tatranky, až po brusku," přibližuje.

Češi se před odletem chystali týden v Praze, tým nebyl kompletní. Hokejisté si přivezli výstroj, od olympijské výboru dostali vybavení jako všichni další sportovci. Kustodi přidali další nutné věci. "Máme pětadvacet hráčů a členy realizačního týmu, v Koreji budeme skoro tři týdny. Sešlo se toho hodně," hlásí Šmíd.

Kolega Petr Ondráček střídal působení u reprezentace s povinnostmi v Kometě Brno, po pondělním tréninku národního mužstva začala oběma pořádná šichta. "Museli jsme všechno zabalit a hlavně zvážit, protože do letadla potřebujeme zavazadla s určitou hmotností. Jo, byla to zabíračka, ale tohle k velkým turnajům patří," usměje se věčně dobře naložený Šmíd.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Oba kustodi zažili s elitním výběrem několik mistrovství světa, byli na loňském Světovém poháru. V Koreji podruhé okusí atmosféru olympijských her, velkou premiéru prožili Šmíd s Ondráčkem před čtyřmi lety v Soči. "Věříme, že se bude dařit, že uspějeme. V posledních dnech a hodinách před odletem jsme ale mysleli hlavně na to, abychom měli všechno, co potřebujeme," doplní.

Šmíd prostředí v Koreji poznal už na podzim, společně s manažerem týmu Janem Černým a trenérem Josefem Jandačem odletěl na krátkou inspekci do dějiště her. "Viděli jsme olympijskou halu, kde začneme základní skupinu, i přidělenou kabinu, podívali jsme se do zázemí arény na předměstí Soulu, kde budeme mít do příštího pondělí kemp. Je dobré, že nejdeme do neznáma. Podmínky budou vynikající, nemělo by nás nic překvapit," uzavírá.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz