Dokázaly jsme to znovu! Emoce? Jiné, ale stejně nádherné, říká Křížová s bronzem

Denisa Křížová | Foto: Nathan Fernandes

(BRAMPTON, od našich zpravodajů) Obhajoba bronzových medailí je pro českou ženskou reprezentaci speciální okamžik. Na vlastní kůži to zažila také Denisa Křížová, která se na mistrovství světa mohla ze zisku cenného kovu radovat jak loni, tak letos. V Bramptonu navíc k těsnému vítězství nad Švýcarkami pomohla dvěma góly.

Deniso, jste hrdá na svůj tým?
Strašně moc. Jsme na sebe všechny pyšné a jsme rády, že jsme to dotáhly do vítězného konce.

Uvědomujete si, že jste součástí nejúspěšnější éry českého ženského hokeje?
Asi ještě úplně ne. Ten pocit toho, že jsme to dokázaly znovu, je něco nepopsatelného. Moc si toho vážíme a jsme na sebe opravdu pyšné. Jsme moc rády, že jsme vyhrály.

Vy máte medaili i z minulého roku. Jak byste srovnala emoce z loňska s tím, co zažíváte teď?
Jsou úplně jiné, ale stejně nádherné. Obhájit jednu stejnou věc je s každým rokem těžší, takže emoce jsou nepopsatelné. Máme z toho velkou radost.

Co vám probíhalo hlavou, když jste vedly 3:2 a Švýcarky, třeba v přesilovce pět na tři, tlačily?
My jsme si pořád věřily. Věřily jsme v to, že to dotáhneme do vítězného konce. Měly jsme spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnily. Bojovaly jsme jedna za druhou a naštěstí to podle toho taky dopadlo.

Stejně jako mnohokrát na turnaji jste měly výborný vstup, ale Švýcarky daly gól na 1:0. Nebála jste se, že by se to mohlo obrátit proti vám?
To ne. Spíš bych řekla, že takový je hokej. Věci jako tahle se prostě stávají. V ten okamžik bylo důležité, že jsme to nevzdaly a šly jsme do toho pořád naplno. Šly jsme si za ním a padlo nám to tam.

Vy jste velmi rychle vyrovnala. Co to bylo za situaci?
Myslím, že to byla Terka Vanišová, která jela zprava a krásně mi to nahrála mezi kruhy. Já jsem z první vystřelila k levé tyči.

Dala jste proti Švýcarkám dva góly, ale jinak se produktivita rozdělila mezi celý tým. Znamená to, že jsme letos měli na šampionátu čtyři vyrovnané lajny?
Přesně tak. A je to strašně moc důležité. Je super, že se každému povedlo dát gól nebo bodovat. Celý tým jsme šlapaly pospolu, což nám pomohlo to teď dotáhnout do vítězného konce.

Ve třetí třetiny to bylo vyhrocené se spoustou osobních soubojů a faulů. Bylo to spíše ze strany Švýcarek, nebo z vaší?
Bylo to obojí, oba týmy hrály do těla. A ty přesilovky z toho potom přišly.

Jak budou vypadat oslavy? Zůstáváte ještě tady, nebo se vracíte do Česka?
Já se ještě vracím zpátky do Ameriky, takže budu ještě chvíli tady v Americe, ale oslavy budou dlouhé, to je jasná věc (směje se).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz