Dravecký junior opouští Oceláře. Kvůli slovenské reprezentaci

Vladimír Dravecký mladší | Foto: hcocelari.cz

Třinec, alespoň dočasně, přichází o velký talent: patnáctiletý obránce Vladimír Dravecký mladší odchází na Slovensko, nastupovat bude za reprezentační osmnáctku v tamější druhé nejvyšší soutěži.

Dravecký junior byl možná nejblyštivější nadějí třinecké mládeže: na jaře výrazně pomohl Ocelářům k dorosteneckému titulu, celkově získal v uplynulé sezoně 28 bodů ve 43 utkáních.

Hokejově se ale bude dál rozvíjet doma na Slovensku.

V přípravě si zahrál za áčko Košic, očekává se ovšem, že se zapojí do rozvojového programu slovenské osmnáctky. Důvodem Draveckého odchodu z Třince je splnění podmínek IIHF – aby totiž mohl v budoucnu reprezentovat Slovensko, musí nějaký čas strávit v tamějších soutěžích.

„Touha reprezentovat je jediný důvod, proč Vladko organizaci Ocelářů opouští," potvrzuje v rozhovoru pro hcocelari.cz jeho otec Vladimír Dravecký starší. „Na jaře dokončil v Česku základní školu, v podstatě až nyní tedy přichází čas, kdy může odejít. S ohledem na to, že má v kariéře dobře našlápnuto, si nechci vzít na triko, že by reprezentační dres nikdy nemohl obléknout."

„Touha reprezentovat je jediný důvod, proč Vladko organizaci Ocelářů opouští."

Dravecký se s Oceláři neloučí nadobro. „S rodinou jsem tady doma. S ohledem na budoucnost přišel čas, kdy Oceláře musím opustit, pevně ale věřím, že ne napořád. Rád bych se do Třince vrátil a zahrál si za něj v jednom týmu spolu s mým tátou," říká Dravecký junior.

IIHF požaduje, aby Dravecký strávil na Slovensku alespoň šestnáct měsíců. Slovenský svaz nicméně s IIHF jedná o zkrácení lhůty na jeden rok. Tak, aby mohl nastoupit už na příštím MS do 18 let.

„Pevně věřím, že po splnění všech podmínek IIHF se Vladko k nám do Třince vrátí."

„Mrzí nás, že přicházíme o talentovaného obránce, který už ve svých patnácti letech patřil k oporám našeho dorostu a má velký potenciál prosadit se v dospělém hokeji," neskrývá sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek. „Reprezentovat svou zem je ale snem každého sportovce a my tomu rozhodně bránit nechceme. Pevně věřím, že po splnění všech podmínek IIHF se Vladko k nám do Třince vrátí."

Vladimír Dravecký mladší

Vladimír Dravecký mladší | Foto: hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz