Duel s Američany? Hodně těžká písemka, ví Slavíček. Za trest musel na led

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

29. dubna 2022, 18:20

Matěj Vybíral

(LANDSHUT, od našeho zpravodaje) V prosinci přišel nečekaný přesun do Flintu hrající zámořskou juniorskou OHL. Novou zkušenost si útočník Šimon Slavíček pochvaluje a cítí, jak se posouvá. Aktuálně pomáhá českému výběru do 18 let k velkému úspěchu. Na šampionátu v Německu vstřelil tři góly a přispěl k postupu do semifinále.

Ve volném dni jste s hrstkou hráčů nechyběl na ledě. Proč jste neměl volno jako zbytek týmů?
Ve čtvrtfinálovém zápase jsem přidržel nějaká střídání a několikrát jsem ztratil puk. Tolik jsem si to neuvědomoval, ale pak mě trenéři na část poslední třetiny posadili. Tak jsem si to musel na tréninku odčinit.

Švýcarům jste dal dva góly a předtím jste se prosadil v úvodním duelu s Německem. V úniku jste předvedl fintu, když jste ani nevystřelil a nechal jste kotouč projet gólmanovi mezi betony. Byl to úmysl?
Jo jo, byl, neujelo mi to omylem. Rodiče zrovna seděli v rohu, tak jsem skočil na plexisklo a trochu ten gól oslavil s nimi. Co víc si přát.

Švýcarsko jste rozstříleli jasně 8:0. Co čekáte od semifinálového duelu s USA?
To bude hodně těžká písemka. V prvním zápase ve skupině jsme předvedli dobrý výkon, ale udělali jsme dost individuálních chyb a prohráli 2:6. Díky tomu, že působím v americké OHL, mě tempo soupeře tolik nepřekvapilo.

V prosinci jste se z pražské Slavie přesunul do týmu Flint Firebirds. Jak se vám tam zatím líbí?
Nemůžu si stěžovat. Spoluhráči, zázemí i rodina, u které bydlím, jsou parádní. Rád bych tam pokračoval i v dalších letech. Úroveň hokeje se s Českem nedá srovnávat. Hrál jsem sice jen čtvrtou lajnu, ale myslím, že mám na víc.

O zámoří jste snil už dříve. Čekal jste, že přijde nabídka?
Vůbec jsem nečekal, že mě Flint draftuje v prvním kole. Na začátku sezony jsem totiž byl kvůli onemocnění dva měsíce bez zápasu. Najednou mi volal agent a říkal jsem mu: Co to má bejt? Cítím, že mi to v kariéře dost pomůže. Super příležitost ukázat se před skauty.

Na šampionátu osmnáctek jste si zahrál už před rokem, byl z toho debakl s Kanadou 3:10 ve čtvrtfinále.
Loni jsem byl dost vyčleněný. Spoluhráči mě moc neměli rádi. Tady máme dobrou partu, snažím se být lídr.

Takže věříte, že je velká šance na cenný kov?
Medaile je hodně blízko. Snad Američany překvapíme. Jirka Kulich dá zase pár gólů v přesilovkách, zlepšíme hru pět na pět a vyhrajeme. Odvezeme si domů cenný kov a ukážeme, že český hokej je pořád dost kvalitní.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz