Důležitý duel pro Boleslav. Jezdím takhle vždycky, říká hrdina nájezdů Fořt

Tomáš Fořt | Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Věděli, o co hrají. Poslední Mladá Boleslav na svém ledě přivítala předposlední kladenské Rytíře. Oba soupeře před vzájemným zápasem dělil rozdíl pouhých tří bodů. Výhra s plným bodovým ziskem by tak pro oba soky znamenala opravdu hodně.

„Strašně těžký zápas na hlavu. Věděli jsme, jak jsme na tom bodově a o co se hraje,“ vydechl po utkání mladoboleslavský forvard Tomáš Fořt. A měl pravdu. Plný bodový zisk by Bruslaře v tabulce bodově dorovnal na Kladenské a těm by se tak hůře dýchalo.

Bruslaři do utkání skutečně vlétli, v první třetině soupeře přestříleli 21:12. Výrazně jim k tomu pomohla i nedisciplinovanost Rytířů, kteří na trestnou usedli hned třikrát. Přesto to byli právě oni, kteří šli do vedení. Po faulu Pyrochty bylo nařízeno trestné střílení a Tralmaks proměnil. „Není to poprvé, co hrajeme dobře a dostaneme gól, člověk si na to asi nikdy nezvykne,“ svěřil se po utkání Tomáš Fořt.

Boleslav přesto jednu z početních výhod v úvodní dvacetiminutovce proměnila. Pětatřicet vteřin před první sirénou se trefil Lantoši. Více už Bruslaři nestihli. „Je to škoda, že jsme z tlaku, který jsme především v první třetině měli, nevytěžili víc,“ mrzí mladoboleslavskou dvanáctku.

Ve druhé třetině šli domácí dvakrát do vedení, ale Kladenští zvládli také dvakrát srovnat. Naopak třetí třetina byla sice bojovnější, ale diváci v ní žádnou branku neviděli. „Nebyla žádná přesilovka ani oslabení, což také hodně určí ráz hry. Z přesilovky můžete těžit i dalších pět minut, jste aktivnější, cítíte se líp. Nic takového ve třetí třetině nebylo, hrálo se opatrněji,“ vysvětlovat po zápase jednatřicetiletý útočník, který nedávno s Bruslaři prodloužil smlouvu na další dva roky.

„Strašně těžký zápas na hlavu. Věděli jsme, jak jsme na tom bodově a o co se hraje."

V prodloužení mohly rozhodnout oba celky, ale nestalo se tak, a na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Zatímco Kladno vsadilo prioritně na útočníky, Boleslav dala více prostoru obráncům, na Bowa se rozjeli hned tři. Za Boleslav proměnil jediný Lintuniemi, za Rytíře dorovnal Sideroff. Jako poslední se na Bowa rozjel Tomáš Fořt v páté sérii s vidinou, že když promění, je konec.

„Je to daleko lepší, než kdyby ten přede mnou dal a já musel. Měl jsem to lehčí a nebyl jsem pod takovým tlakem. Věděl jsem, že můžu rozhodnout, ale když to nedám, jede se dál. Ale jsem rád, že jsem to proměnil,“ usmíval se po utkání.

Kladenského gólmana prostřelil ránou mezi betony. Byl to úmysl či improvizace? „Jezdím to takhle na tréninku pořád. Nesnažím se nic vymýšlet. Přibrzdím si a počkám, jak gólman zareaguje, jestli mi to tam zavře nebo co naopak otevře,“ líčil po utkání.

„Nesnažím se nic vymýšlet. Přibrzdím si a počkám, jak gólman zareaguje."

Dva body tak byly doma a plná mladoboleslavská hala mohla slavit. Na tak důležitý duel s kladenskými Rytíři dorazil rekord letošní sezony, celkem 4 067 diváků. „Fanoušci jsou letos skvělí. Na to, co tam občas na ledě předvádíme. Cítím, že jsou s námi, podporují nás, jsou skvělí,“ vysekl Fořt poklonu domácím tribunám.

Na druhou stranu jej evidentně mrzelo, že Boleslav nedosáhla na plný bodový zisk. „Nedotáhli jsme je, ale zase jsme o něco blíž. Musíme do toho jít s pokorou. Vyhráli jsme v nájezdech, ale vyhráli. Bylo to psychicky náročné a snad se nám teď bude líp regenerovat. Věřím, že nám to pomůže,“ přeje si s výhledem do dalších bojů.

Ten další čeká Bruslaře hned v neděli, kdy zajíždějí na led druhých Pardubic. „Nemůžeme koukat doleva doprava. Bude to těžký soupeř, celou sezonu hrají výborně, nemají výpadky. Bude to těžké, ale ať už pojedeme kamkoli, jedeme tam vyhrát. Doufám, že se nám to podaří,“ přeje si.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz