Důvody výhry? Zodpovědnost a daleko víc střel, tvrdí Kempný

Foto: Jan Beneš, Český hokej

20. května 2022, 9:57

Adéla Kvapilová

(TAMPERE, od naší zpravodajky) Čtvrtý zápas na mistrovství světa vyšel české reprezentaci na výbornou. Národní tým zvítězil díky povedené úvodní třetině nad Lotyšskem 5:1 a přiblížil se k postupu do čtvrtfinále. Podle obránce Michala Kempného byla hlavním klíček k úspěchu zlepšená hra.

Po čtvrtém zápase ve skupině B bylo českému týmu veseleji. Utkání s Lotyšskem zvládli reprezentanti s klidnou hlavou.

„Líbilo se mi, jak jsme k zápasu zodpovědně přistoupili, bojovali jsme a bruslili. Na bránu šlo mnohem více střel,“ pochvaluje si nasazení týmu Michal Kempný.

Doufá, že forma bude stále gradovat: „Musíme takhle nebojácně hrát i nadále. Proti Rakousku jsme hráli pouze okrajově. Podařilo se nám zlepšit hru.“

Podle zkušeného obránce rozhodla úvodní dvacetiminutovka. „Góly nám dodaly potřebný klid. Snažili jsme se zápas korigovat a v klidu ho dohrát,“ sděluje po výhře 5:1 nad celkem z Pobaltí.

Národní tým prošel před zápasem značnou obměnou. K reprezentaci se po vypadnutí Bostonu v play off prestižní NHL připojil David Pastrňák.

A právě forvardovi původem z Havířova, který působí v první útočném formaci s Davidem Krejčím a Romanem Červenkou, kryje záda. „Hraje se mi s nimi výborně," neskrývá Kempný.

„Pasta oživil celou kabinu."

„Krejča s Pastou se znají, odehráli spolu několik utkání, je radost za nimi hrát. Pasta oživil celou kabinu a myslím si, že s Krejčou oživili chemii i mezi sebou. Jsem moc rád, že jsou tady a pomůžou nám do dalších bojů,“ hledí směrem k budoucím duelům.

Kempný doplnil český výběr také později, na světovém šampionátu objevil po pěti letech. „Užívám si každé střídání, každou sekundu na ledě. Jsem moc rád, že můžu hrát za národní tým,“ váží si šance.

„Se spoustou kluků jsem hrál i v minulosti, dlouho jsme se neviděli. Snažíme se probrat vše, co jsme zmeškali. Máme skvělou partu v kabině,“ líbí se Kempnému soudržnost.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz