Dva rychlé góly, pak dlouho nic. Byl to až hnusný zápas, říká Filippi

Foto: hcbilitygri.cz

Úporný hokej s minimem vyložených příležitostí. Tak by se dal charakterizovat duel 26. kola Tipsport extraligy mezi libereckými Bílými Tygry a Mladou Boleslaví. Střet mezi celky, které v tabulce po polovině souteže bojují o postup do předkola play-off, nakonec muselo rozhodnout až prodloužení, v němž byli šťastnější domácí. Ti si tak pojistili desátou příčku, Středočeši jsou aktuálně osmí.

Utkání začalo ve velkém stylu. Už po 83 sekundách od úvodního vhazování šli hosté do vedení po nahození Radana Lence, jen o půl minuty později Liberec z podobné akce vyrovnal zásluhou Radima Šimka. V tu chvíli asi diváky v Home Credit Areně nenapadlo, že vidí poslední branku na více než šedesát minut. „Byl to možná až hnusný zápas, abych pravdu řekl. Ale na to už se nás za týden nikdo ptát nebude, jak krásný hokej to byl. Důležité je, že bereme dva body,“ říká liberecký Tomáš Filippi, který se postaral o rozuzlení vyrovnané podívané.

Už se pomalu zdálo, že o majiteli druhého bodu rozhodnou až samostatné nájezdy, do kterých zbývalo pouze něco přes půl minuty. Pak si však Filippi sjel od mantinelu do předbrankového prostoru a přesnou ranou vymetl šibenici. „Už jsem měl v předchozím střídání hodně podobnou situaci, kdy jsem volil nahrávku a nic z toho nebylo. Teď jsem si řekl, že to raději vezmu na sebe a zkusím vypálit. Myslím, že gólman neměl moc šanci zakročit,“ popisoval rozhodující moment.

Hosté se prezentovali důraznou hrou, sám Filippi hned dvakrát tvrdě narazil na mladoboleslavského obránce Borise Žabku. Mladý útočník se zkušenostmi z reprezentace ale uznává, že vše bylo v rámci pravidel: „Dostal jsem tam dva pořádné hity. Nedal jsem si pozor, najel jsem do něj a tak zkušený bek, jako je on, už ví, co v takové situaci dělat. Byly to krásné čisté zákroky, já do toho jel jako patnáctiletý školák. Tohle si musím ohlídat,“ vyčítal si. Ve zbytku utkání ho ale tyto střety nijak z míry nevyvedly. „Nic se mi nestalo. Nebyly tam žádné ruce nahoře nebo hokejka, o nic nebezpečného nešlo,“ dodal.

Také v zápase proti Středočechům liberecká aréna zela prázdnotou, nenaplnila se ani z jedné poloviny. V této statistice jsou Bílí Tygři až na jedenáctém místě v celé Tipsport extralize. „Diváky se snažím nevnímat, hlavně se soustředím na svou hru. Neřeším, jestli je plno, nebo prázdno. Ale je pravda, že na nás moc lidí nechodí. Musíme je svou hrou přesvědčit, že stojí za to na stadion vyrazit,“ říká autor první liberecké branky Radim Šimek.

Možná i nízká návštěvnost může za to, že Liberec doma často ztrácí cenné body. Tři body naposledy získal na vlastním ledě na konci října proti Zlínu. „Ani nevím, jak dlouho to je. Proti Boleslavi jsme rozhodně chtěli bodovat naplno, což se nepovedlo, ale v současné situaci je pro nás každý získaný bod důležitý,“ komentuje mladý obránce. Tygři totiž bojují na samé hranici posledních míst pro předkolo play-off a ve čtvrtek je čeká těžký soupeř, brněnská Kometa. „Bude to další urputné, hodně silové utkání. Budeme muset hrát hodně fyzický hokej, snad se nám i proti nim podaří zvítězit,“ uzavírá Šimek.

Sestřih utkání Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz