Dvě střely, dva góly, pak se těžko dotahuje, smutní gólman Zlína Kašík

Foto: hokej.zlin.cz

1. listopadu 2014, 9:00

Dominik Jakubec

V 17. kole extraligy zavítal trápící se Zlín na půdu nevyzpytatelných libereckých Bílých Tygrů. Ti se velmi rychle dostali do dvoubrankového vedení, a přestože hosté dvakrát snížili, nakonec počtvrté v řadě prohráli. V libereckém dresu si své první dva góly připsala nedávná posila, Branko Radivojevič.

Utkání mezi Bílými Tygry a zlínským PSG mělo poněkud slavnostní nádech. Po dlouhých letech totiž došlo k přejmenování domácí pevnosti Libereckých na současný název Home Credit arena. Doprovodný program proto přivábil necelých šest tisíc diváků, tedy letošní maximum. „Bylo to samozřejmě super, lidi nás hnali dopředu, i když asi někteří z nich možná přišli spíš na Ewu Farnou,“ smál se útočník Petr Jelínek. Právě ten se spolu s Brankem Radivojevičem postaral o jednu z nejrychlejších branek v historii extraligy, která padla už po devíti sekundách hry.

Zkušený centr vyhrál vhazování, zavezl kotouč do útočného pásma a nabil Branku Radivojevičovi, který mířil přesně. „V první fázi mi to trochu ujelo, pak se mi puk zase nějakým způsobem dostal zpět na hokejku, já ho posunul k Brankovi a ten to zakončil,“ popisoval celou akci. Radivojevič, pro nějž to byla vůbec první trefa v libereckém dresu, dodává: „Já se jen snažil trefit bránu, ono to ale nějakým způsobem prošlo až do sítě. Brankář asi na puk neviděl.“

A zlínská mizérie pokračovala. Krátce nato zvýšil Šimek již na 2:0 a „ševcům“ se tak situace ještě více zkomplikovala. „Co se dá říct, první dvě střely, rovnou dva góly. Někdy to tak holt skončí, je pak velmi těžké se z podobného startu vzpamatovávat,“ láteřil zklamaný brankář Libor Kašík. „Dokonce jsem se koukal, jestli to není nějaký rekord, dostat branku už po devíti sekundách, ale naštěstí ne. To už bychom byli opravdu pořádně v prd...,“ dodává s hořkým úsměvem mladý gólman.

Ten však byl i přes smolný start ve zbývajícím průběhu duelu svému týmu oporou a držel naděje na vyrovnání. K němu se hosté přiblížili ještě v první třetině, když se v přesilové hře trefil Köhler. Ve druhém dějství však Liberečtí znovu odskočili na rozdíl dvou branek, tentokrát velmi kuriózním způsobem. Během vhazování sice byl Robert Říčka u puku jako první, holí si ho ale baseballovým způsobem srazil do vlastní branky. „Snažili jsme se, ale pak jsme si dali ještě vlastňáka. To jsem ještě neviděl. Skoro jsem zvědavý, co nás ještě potká,“ přiznával Kašík zklamaně.

V závěru sice ještě hosté znovu snížili, na víc se už ale nezmohli a opět v sezoně přišli o tolik potřebné body. Zatímco Liberec se vyhoupl na příčky zajišťující účast v předkole play-off, Zlín zůstává s narůstající ztrátou poslední. „Tato sezona je jedno velké překvapení. A to ve špatném smyslu. Už jsme snad prošli vším, čím se dá, teď už doufejme vede cesta jen nahoru,“ snaží se Libor Kašík zůstat optimistou. Další šanci zlomit prokletí této sezony budou mít Zlínští před reprezentační přestávkou v neděli s Vítkovicemi, Liberec se představí v Třinci.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz