Dynamo před branami finále. Tři body k dobru? Byl by hřích to promrhat, chápe Kousal

Foto: Akim Nguyễn, hcdynamo.cz

Po dvanácti letech třískají holemi na vrata extraligového finále. Pardubičtí hokejisté neohroženě mašírují sérií s Litvínovem, v pátek zaútočí na bleskový průnik před poslední překážku k titulu. „Chybí nám krok, ale asi ten nejtěžší. Doufám, že to urveme,“ hlásí Robert Kousal, který třetí duel s chemiky opentlil třemi asistencemi.

„Chystali jsme se na to, že tady na nás vletí. Jsem rád, že jsme to podchytili a spíš hráli u nich,“ hodnotí útočník Dynama dominantní nástup svého týmu. V úvodní části se zdálo, jako by na ledě byl jen jeden tým...

Verva působila ustrašeným dojmem, vítěz základní části oproti tomu roztočil ofenzivní kolotoč. Nebezpečná akce, dlouhý zámek, těžký zákrok brankáře Mateje Tomka... Pardubice daly na odiv svou sílu.

„Dvě a půl třetiny super, třetí už hráli vabank. Spadly jim tam dva góly,“ pokračuje Kousal. Černožlutí se do utkání nečekaně vrátili v rozmezí 48. a 56. minuty, při následné power play pak favoritovi pořádně zatopili. 

„Možná to bylo trochu pasivnější, než jsme si představovali,“ přiznává Kousal. Třígólový polštář si ovšem jeho parta nakonec vyfouknou nenechala a před pátečním střetnutím svírá v rukou všechny mečboly.

„Možná to bylo trochu pasivnější, než jsme si představovali.“

Další pozitiva? Hned dvě – proměněné přesilovka 5 na 4 (až na 24. pokus) a důkaz, jak hluboký pardubický kádr skutečně je. Kousalův parťák Lukáš Radil se v play off stal už sedmým vítězným střelcem Dynama.

?️ Trenér HC VERVA Litvínov: „Je pravda, že si soupeř pomohl přesilovkou a já jen podám řečnickou otázku: Po čem ❓ Nechť si každý doplní." ?

Zveřejnil(a) Hokej.cz News dne Čtvrtek 4. dubna 2024

„Konečně,“ pousměje se Kousal při otázce na početní výhody. „Trochu jsme se s přesilovkami trápili. Jsme rádi, že nám to tam dnes spadlo. Čero (Peter Čerešňák, pozn. red.) to hezky trefil...“

A dodává k druhému bodu: „Ukazuje to sílu všech lajn. Říká se to furt, ale každá může rozhodnout.“

V pátek od 19 hodin vypukne na Hlinkově zimáku čtvrtá bitva a hladové Pardubice do ní vyrukují s jasně daným cílem – semifinálovou sadu v nejkratším možném čase ukončit. 

„Bylo by to krásný, měli bychom volno. Strašně chceme vyhrát...“

Jen si vzpomeňte, jak se ve čtvrtfinále vrátil Motor do sady s Třincem. Takový scénář východočeský obr dopustit nehodlá. Navíc by si před finálovými boji mohl déle odpočinout.

„Víme, že je to krásný náskok. Asi by byl hřích to promrhat,“ uvědomuje si Kousal. „Bylo by to krásný, měli bychom volno. Strašně chceme vyhrát...“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz