Dynamo ulovilo českého reprezentanta. A co Radil se Zohornou?

Foto: Jan Beneš, Český hokej

29. června 2021, 11:11

Jan Šimek

Pardubický klub na úterní tiskové konferenci oznámil jméno další zvučné posily. Dres Dynama bude nově oblékat reprezentační útočník Adam Musil, který naposledy působil v Liberci. Naopak Lukáš Radil ani Tomáš Zohorna v následující sezoně za Pardubice hrát nebudou, jak potvrdil majitel klubu Petr Dědek.

„První dojmy z Pardubic jsou skvělé. Klub má velkou historii, skvělé fanoušky i ambice. Právě týmové cíle mě přesvědčily asi nejvíce,“ přibližuje Adam Musil, který v Dynamu podepsal tříletou smlouvu.

„Navíc tady vyrůstal taťka. Pardubice mu do života i kariéry hodně daly, takže pro mě je velmi zajímavé být součástí stejného klubu jako kdysi on,“ dodává jedním dechem.

Čtyřiadvacetiletý útočník míří do míst, kde v minulosti hrával jeho otec František. „Celá rodina chce, abych byl šťastný. Chci, aby se mi tu dařilo, abych klubu pomohl, a aby byli šťastní také lidé kolem mě. Doufám, že působení v Dynamu mi pomůže stejně, jako pomohlo mému tátovi,“ přeje si.

Český reprezentant bude v Dynamu oblékat dres s číslem 25. Do přípravy s týmem se zapojí později. „Zatím dostávám plán od Petra Mocka a podstupuji individuální přípravu, protože kvůli mistrovství světa jsem skončil sezonu později,“ vysvětluje důrazný útočník.

„S Adamem jsme byli dlouhou dobu v kontaktu. Během mistrovství světa se chtěl soustředit na svou hru, ale my jsme ho samozřejmě sledovali. Poté jej oslovil přímo pan Dědek a jsme moc rádi, že si Adam nakonec vybral Pardubice,“ těší sportovního ředitele pardubického klubu Dušana Salfického.

Radil a Zohorna v Dynamu? Zatím ne

Jak je postavena smlouva s Adamem Musilem? „Podepsal na tři roky, ale po druhém roce bude moci odejít do zahraničí, pokud mu bude vyhovovat nabídka. Jeho cílem je NHL a my budeme jen rádi, pokud si díky výkonům v Dynamu tohle angažmá vybojuje,“ říká majitel Dynama Petr Dědek.

Ten na tiskovce také potvrdil, že Lukáš Radil ani Tomáš Zohorna v Pardubicích nastupovat nebudou. „Již několikrát jsme mluvili o tom, že jednáme s odchovanci Pardubic. Byli jsme v kontaktu s Tomášem Zohornou a Lukášem Radilem, oba se ale pro tuto sezonu rozhodli pokračovat v zahraničí. Budeme se s nimi ovšem bavit i před dalšími ročníky,“ ujišťuje Dědek.

„Každopádně volná místa v útoku už pro ně nedržíme. Myslím, že momentální kádr je velmi kvalitní,“ doplňuje.

Příchody do HC Dynamo Pardubice

Dominik Frodl (brankář)

Jan Košťálek (obránce)
Dennis Robertson (obránce)

Robert Říčka (útočník)
David Cienciala (útočník)
Marek Hecl (útočník)
Adam Musil (útočník)

Odchody z HC Dynamo Pardubice

Konstantin Barulin (brankář)
Pavel Kantor (brankář)

Marek Ďaloga (obránce)
Rhett Holland (obránce)
Tomáš Linhart (obránce)

Luboš Horký (útočník)
Andrej Kosticyn (útočník)
Matouš Kratochvil (útočník)
Ondřej Machala (útočník)
Radoslav Tybor (útočník)
Michal Vondrka (útočník)
Tomáš Zohorna (útočník)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz