Energie pod těžkou dekou, vypálila jen devět střel. Je to bída, ví Benák

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Karlovarští hokejisté jsou v krizi. Prohráli posledních šest zápasů a dobře nezačali ani skupinu play out. Na ledě Vítkovic si neškrtli, v útočné fázi byli jaloví a prohráli rozdílem tří branek. Na gólmana ostravského celku Patrika Bartošáka vyslali pouhých devět střel. Pomalu se tak mohou chystat na psychicky náročnou baráž. „Pár šancí tam bylo, ale to je strašně málo. Musíme se dívat dopředu a zlomit to,“ velí karlovarský obránce Václav Benák.

„Je vidět, že je na nás ohromná deka. Když nedáváme góly, nemůžeme vyhrát. Navíc proti tak zkušenému týmu jako jsou Vítkovice. Viděli jste sami, že hrály, co potřebovaly. Daly dva góly, přidaly třetí, a pak už si to pohlídaly,“ říká Václav Benák.

V první třetině držel karlovarský celek s Ostravany krok. Postupem času ale domácí odpor Energie zlomili. Ta za posledních čtyřicet minut vystřelila na branku jen třikrát! „Pár šancí tam bylo, ale to je strašně málo. Neudržíme se v útočné třetině. Nechodíme do tlaku ani v přesilovkách, což rozhoduje zápasy. Bohužel. Musíme se dívat dopředu a zlomit to,“ uvědomuje si sedmatřicetiletý bek.

Zkušeností má na rozdávání. Právě on je jedním z hráčů, na které budou Karlovy Vary v boji o přežití spoléhat. „Teď koukám na sebe, dlouho jsem nehrál. Potřebuju se do toho dostat a získat herní praxi. Chci mladým klukům pomoct. Vím, že tíha zodpovědnosti je na mně. Snažím se, co to dá. Bohužel to zatím moc nejde, ale věřím, že to přijde,“ doufá dlouholetý zadák Pardubic. „Play out jsem ještě nikdy nehrál. Vždycky je lepší hrát o titul než o účast v extralize. Všechno je jednou poprvé. Člověk se k tomu musí postavit čelem, makat a bojovat,“ dodává.

„Musím konstatovat, že naše útočná fáze hry byla nulová.“

Energetici v posledních šesti zápasech padli a naděje, že se vyhnou baráži, se pohybuje už jen v teoretické rovině. „Musíme začít vyhrávat. Jestli to zvládneme, nebo ne, se uvidí až na konci. Kdyby se to nepovedlo, je třeba jít do baráže se sebevědomím,“ tvrdí Benák. „Musíme se naučit vyhrávat a hlavně se herně zvednout, abychom ve Varech udrželi extraligu,“ pokračuje.

Důležité bude zlepšit i útočnou fázi. „Hlavně je potřeba se trochu dostávat do tlaku, do gólových šancí a proměňovat je. Zatím se nám to nedaří. Vůbec nedáváme góly, je to zatím bída,“ uzavírá Václav Benák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz